Hammarbackenin kesä 2021

Hammarbackenin kesä 2021

Image

Fiskarsin museo avaa heti kesäkuun alussa ovet päivittäin kävijöille! Tänä vuonna emme pidä perinteisiä kesänavajaisia tai työpajoja, mutta katsottavaa silti riittää.

Kesällä kävijä saa kuulla ruukinväen tarinoita ja samalla voi seurata heidän päivittäisiä askareitaan museoalueella. Leivintuvasta leviää taatusti vastaleivotun leivän ja kangaspuiden pauke, ja samalla voi kuulla kylän juoruja. Valimossa Kalle ja kisällinoppilaat suorittavat päivittäisiä töitään ja valmistavat myös tinasotilaita myyntiin. Hyvällä tuurilla tapaa myös Slaggbyggnadenin vintillä asuvan lesken, joka viihdyttää hanurimusiikilla.

Kesän ohjelma:

Museon näyttelyt ovat avoinna 1.6.-31.8.2021 päivittäin klo 11-17 (Suljettu 25.-27.6.)

Ruukinväen kesäaskareet Hammarbackenin museoalueella 9.6.-6.8. ke-pe 11-16.

Ruukinväen tarinakierrokset järjestetään 30.6.-8.8. ke-su klo 11.30, 14.30. Kierros alkaa ruukin keskustasta tori-infon luota. Ruukinväki puhuu suomea, ruotsia ja englantia. Osallistumismaksu on vapaaehtoinen ja suosimme tänä vuonna korttimaksuja.

Koska haluamme tehdä parhaimpamme kävijöiden turvallisuuden takaamiseksi, olemme joutuneet ottamaan käyttöön joitakin poikkeustoimenpiteitä tulevaa kesää silmällä pitäen. Jotta 1-2 metrin turvavälit voidaan ylläpitää, voi museon päärakennukseen kerralla tulla enintään 10 henkilöä. Suosittelemme korttimaksua lippukassalla. Ryhmien tulisi etukäteen olla yhteydessä tulostaan sähköpostilla tai puhelimitse. Työpajoja tai opastuksia museon näyttelyihin ei järjestetä ollenkaan aikana 1.6.-31.8.2021. Lisäksi olemme tehostaneet siivoustamme, ja sisäänkäyntien yhteydessä on käsidesiä.

Lue myös