Folkdräktspicknick

Folkdräktspicknick

Image

Den 5. augusti firas folkdräktens födelsedag. Dagen till ära arrangeras det olika evenemang på flera ställen i landet. Den här sommaren arrangeras för första gången en piknik i museets trädgård för att fira folkdräktens födelsedag. Du får gärna klä dig en folkdräkt eller bara komma med och beundra andras dräkter!


Du kan antingen ta med dig en egen matsäck eller så kan du köpaförfriskningar från Café Hammarbacken. Café Hammarbacken erbjuder kaffe och örfil för 5 € för dem som är klädda i folkdräkt. Vi kommer ihåg att hålla säkerhetsavstånd till varandra och så njuter vi av sommaren och de fina dräkterna i museets trädgård.


Den 5. augusti arrangeras också Bruksfolkets berättelser – guidning i bruket för den sista gången för i år. Rundturen startar från brukets centrum, närmare bestämt vid Lillbässens klätterställning bredvid brandstationen kl. 11.30 och 14.30. Man hinner med andra ord utmärkt på guidning antingen innan eller efter picknicken. Kom med och lär dig om brukets historia och dra till dig blickar i din fina folkdräkt! #folkdräktspicknick #folkdräktspicknick2020 #folkdräkt


P.S. Under festdagen är det gratis inträde till museet för dem som ärklädda i folkdräkt!

Läs också