Näe & koe > Ruukinväen askareet

Ruukinväen askareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa! Olet ehkä miettinyt millaista olisi ollut työskennellä ruukin pajoilla ja miten valutyö tehdään? Olet myös sattanut pohtia miten jauhot jauhettiin käsimyllyllä, taikina valmistettiin ja leivät leivotiin leivinuunissa tai miten pyykit pestiin ja mankeloitiin ennenvanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja käden taitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin.

Ruukinväen kesäaskareet

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoaluella ja osallistumaan erilaisiin askaraisiin, kuten leivontaan leivintuvalla, tinasotilaiden valuun ja perinteisiin käsitöihin. COVID-19 vuoksi kesällä 2020 ei valitettavasti pääse osallistumaan askareisiin mutta ruukinväen työskentelyä voi seurata ja heidän kanssaan rupatella viimeisistä juoruista ruukissa!

Aika: 10.6.-7.8.2020, ke-pe klo 11-16

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: ei maksua kesällä 2020

Ei ennakkovarausta

Ruukinväen jouluaskareet

Joulukuussa ruukinväellä on kiire valmistella joulua. Tule mukaan valmistamaan joulukortteja ja koristeita tai leipomaan piparkakkuja leivinuunissa. Jouluaskareet järjestetään pönttöuunin lämmössä museon tunnelmallisessa Café Hammarbackenissa sekä leivintuvalla. Kahvilasta voit ostaa lämpimiä juomia ja perinteisiä joululeivonnaisia.

Aika: 28.11.- 19.12.2020, lauantaisin klo 11-14

Paikka: Café Hammarbacken

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Maksu: ainoastaan materiaalimaksu 2-5€/hlö riippuen sisällöstä.

Ei ennakkovarausta, mutta huomaa että osallistumaan mahtuu noin 8 hlö kerralla.

Ruukinväen talviaskareet

Talvilomaviikolla voit osallistua ruukinväen kanssa suosittuihin karamellityöpajoihimme. Kuulet miten makeisia tehtiin ennenvanhaan, saat itse valmistaa ja tottakai syödä kaikkia valmistamiasi herkkuja. Talviaskareet järjestetään Café Hammarbackenissa, mistä voit ostaa mm. laskiaspullia ja kaakaota.

Aika: 19.-21.2.2020, ke-pe klo 11-14

Paikka: Café Hammarbacken

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Maksu: ainoastaan materiaalimaksu 3€/hlö

Ei ennakkovarausta, mutta huomaa että osallistumaan mahtuu 8 henkilöä kerralla. Ohjelma kestää noin 1h.