Näe & koe > Ruukinväen askareet

Ruukinväen askareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa! Olet ehkä miettinyt millaista olisi ollut työskennellä ruukin pajoilla? Olet myös saattanut pohtia miten jauhot jauhettiin käsimyllyllä, taikina valmistettiin ja leivät leivottiin leivinuunissa tai miten pyykit pestiin ja mankeloitiin ennen vanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja kädentaitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin.

Ruukinväen kesäaskareet

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoaluella ja osallistumaan erilaisiin askareisiin, kuten leivontaan museon leivintuvalla ja perinteisiin käsitöihin.

Aika: 8.6.-12.8.2022, ke-pe klo 11-16

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: 2-5 €

Ei ennakkovarausta

Ruukinväen jouluaskareet

Joulun aikaan ruukinväen kanssa voi osallistua erialisiin joulutyöpajoihin, esim. piparkakkujen leivontaan leivintuvalla ja jouluaskarteluun museorakennuksessa. Työpajojen sisältö tarkentuu myöhemmin.

Aika: 26.11.-17.12.2022 lauantaisin klo 11-14

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: 2-5 €

Ei ennakkovarausta