Näe & koe > Ruukinväen askareet

Ruukinväen askareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa! Olet ehkä miettinyt millaista olisi ollut työskennellä ruukin pajoilla ja miten valutyö tehdään? Olet myös sattanut pohtia miten jauhot jauhettiin käsimyllyllä, taikina valmistettiin ja leivät leivotiin leivinuunissa tai miten pyykit pestiin ja mankeloitiin ennenvanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja käden taitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin.

Ruukinväen jouluaskareet

Joulukuussa ruukinväellä on kiire valmistella joulua. Tule mukaan valmistamaan kynttilöitä ja kuusenkoristeita tai nauttimaan piparkakkuja vanhan ajan joulun tunnelmissa. Jouluaskareiden työpajat järjestetään museon leivintuvalla ja päärakennuksella. Työpajaan tuleville aikuisille toivomme kasvomaskin käyttöä. Ei ennakkovarausta. Osallistumaan mahtuu 5 henkilöä kerralla.

Pieni tuikkupaja

Aika: la 28.11.2020 ja la 5.12.2020 klo 11-14. Voit halutessasi tuoda vanhoja kynttilänloppuja uudelleenkäyttöä varten.

Paikka: Museon leivintupa

Maksu: 3 €/hlö

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Koristeita paperista ja oljesta

Aika: La 12.12.2020 ja la 19.12.2020 klo 11-14. Valmistamme joulukuusenkoristeita materiaaleina paperi ja olki.

Paikka: Museon päärakennus

Maksu: 3 €/hlö

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Ruukinväen kesäaskareet

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoaluella ja osallistumaan erilaisiin askaraisiin, kuten leivontaan leivintuvalla, tinasotilaiden valuun ja perinteisiin käsitöihin. COVID-19 vuoksi kesällä 2020 ei valitettavasti pääse osallistumaan askareisiin mutta ruukinväen työskentelyä voi seurata ja heidän kanssaan rupatella viimeisistä juoruista ruukissa!

Aika: 10.6.-7.8.2020, ke-pe klo 11-16

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: ei maksua kesällä 2020

Ei ennakkovarausta

Ruukinväen talviaskareet

Talvilomaviikolla voit osallistua ruukinväen kanssa suosittuihin karamellityöpajoihimme. Kuulet miten makeisia tehtiin ennenvanhaan, saat itse valmistaa ja tottakai syödä kaikkia valmistamiasi herkkuja. Talviaskareet järjestetään Café Hammarbackenissa, mistä voit ostaa mm. laskiaspullia ja kaakaota.

Aika: 19.-21.2.2020, ke-pe klo 11-14

Paikka: Café Hammarbacken

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Maksu: ainoastaan materiaalimaksu 3€/hlö

Ei ennakkovarausta, mutta huomaa että osallistumaan mahtuu 8 henkilöä kerralla. Ohjelma kestää noin 1h.