Näe & koe > Ruukinväen askareet

Ruukinväen askareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa! Olet ehkä miettinyt millaista olisi ollut työskennellä ruukin pajoilla ja miten valutyö tehdään? Olet myös sattanut pohtia miten jauhot jauhettiin käsimyllyllä, taikina valmistettiin ja leivät leivotiin leivinuunissa tai miten pyykit pestiin ja mankeloitiin ennenvanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja käden taitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin.

Ruukinväen jouluaskareet

Joulukuussa ruukinväellä on kiire valmistella joulua. Tule mukaan seuraamaan tuikkujen valmistusta leivintuvalla ja himmelin valmistusta museon päärakennuksessa. COVID-19 -tilanteen vuoksi ei valitettavasti pääse osallistumaan askareisiin mutta ruukinväen työskentelyä voi seurata ja nauttia elävästä musiikista!

Pieni tuikkupaja -työnäytös

Aika: la 28.11.2020 ja la 5.12.2020 klo 11-14.

Paikka: Museon leivintupa

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Himmelin valmistusta -työnäytös

Aika: La 12.12.2020 ja la 19.12.2020 klo 11-14.

Paikka: Museon päärakennus

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Ruukinväen kesäaskareet

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoaluella ja osallistumaan erilaisiin askaraisiin, kuten leivontaan leivintuvalla, tinasotilaiden valuun ja perinteisiin käsitöihin. COVID-19 vuoksi kesällä 2020 ei valitettavasti pääse osallistumaan askareisiin mutta ruukinväen työskentelyä voi seurata ja heidän kanssaan rupatella viimeisistä juoruista ruukissa!

Aika: 10.6.-7.8.2020, ke-pe klo 11-16

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: ei maksua kesällä 2020

Ei ennakkovarausta

Ruukinväen talviaskareet

Talvilomaviikolla voit osallistua ruukinväen kanssa suosittuihin karamellityöpajoihimme. Kuulet miten makeisia tehtiin ennenvanhaan, saat itse valmistaa ja tottakai syödä kaikkia valmistamiasi herkkuja. Talviaskareet järjestetään Café Hammarbackenissa, mistä voit ostaa mm. laskiaspullia ja kaakaota.

Aika: 19.-21.2.2020, ke-pe klo 11-14

Paikka: Café Hammarbacken

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Maksu: ainoastaan materiaalimaksu 3€/hlö

Ei ennakkovarausta, mutta huomaa että osallistumaan mahtuu 8 henkilöä kerralla. Ohjelma kestää noin 1h.