Näe & koe > Ruukinväen askareet

Ruukinväen askareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa. Olet ehkä joskus miettinyt miten leivinuunia käytettiin, kangasta kudottiin tai miten kirjeitä kirjoitettiin ennenvanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja kädentaitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin.

cof

Ruukinväen talviloma-askareet

Talvilomaviikolla museolla järjestetään jälleen vuoden makeimmat pajat. Työpajoissa ruukinväki johdattaa vanhan ajan makeisten tekoon ja kertoo samalla karamellien historiasta. Työpajat kestävät noin tunnin ja kerralla yhteen työpajaan mahtuu kahdeksan osallistujaa.

Aika: 22.-24.2.2023 klo 11-14. Työpajat alkavat tasatunnein.
Paikka: museorakennus
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Materiaalimaksu: 5 €

Ei ennakkovarausta!

Pääsiäistyöpaja ruukinväen kanssa

Pääsiäisenä museolle voi tulla askartelemaan kimaltelevia pääsiäismunia. Inspiraatiota haemme maailmankuuluista Fabergén kultasepänverstaan keisarillisista pääsiäismunista. Sinä olet suunnittelija ja vain mielikuvituksesi on rajana.

Aika: 8.4.2023 klo 11-14
Paikka: museorakennus
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Materiaalimaksu: 3 €

Ei ennakkovarausta!

Fabergéllä työskennelleen Alma Pihlin suunnittelema Talvimuna.

Ruukinväen kesäaskareet

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoalueella ja osallistumaan erilaisiin askareisiin, kuten leivontaan museon leivintuvalla ja perinteisiin käsitöihin.

Aika: 14.6.-11.8.2023, ke-pe klo 11-16

Keskiikkoisin leivontaa
Torstaisin perinnekäsitöitä
Perjantaisin vaihtuvia työnäytöksiä

Paikka: museoalue
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Materiaalimaksu: 3-5 €

Ei ennakkovarausta!

Ruukinväen jouluaskareet

Joulun aikaan ruukinväen kanssa voi osallistua erilaisiin joulutyöpajoihin, esim. piparkakkujen leivontaan leivintuvalla ja jouluaskarteluun museorakennuksessa.

Aika: 2.-16.12.2023 la klo 11-14
Paikka: leivintupa ja museorakennus
Kieli: suomi, ruotsi, englanti
Materiaalimaksu: 3 €

Ei ennakkovarausta!