Näe & koe > Ruukinväen askareet

Ruukinväen askareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa! Olet ehkä miettinyt millaista olisi ollut työskennellä ruukin pajoilla? Olet myös saattanut pohtia miten jauhot jauhettiin käsimyllyllä, taikina valmistettiin ja leivät leivottiin leivinuunissa tai miten kirjeitä kirjoitettiin ennenvanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja kädentaitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin.

Ruukinväen kesäaskareet

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoaluella ja osallistumaan erilaisiin askareisiin, kuten leivontaan museon leivintuvalla ja perinteisiin käsitöihin.

Aika: 8.6.-12.8.2022, ke-pe klo 11-16

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: 3-5 €

Ei ennakkovarausta

Ruukinväen jouluaskareet

Joulun aikaan ruukinväen kanssa voi osallistua erilaisiin joulutyöpajoihin, esim. piparkakkujen leivontaan leivintuvalla ja jouluaskarteluun museorakennuksessa.

Tämän vuoden joulukirjepajassa kirjoitetaan tervehdyksiä aidolla mustekynällä kauniille kirjepaperille. Kirjeen voi myös leimata ja sinetöidä lakkasinetillä.

Aika: 26.11.-17.12.2022 la klo 11-14

26.11. Piparkakkujen leivontaa ja joulukirjepaja
3.12. Joulukirjepaja
10.12. Piparkakkujen leivontaa
17.12. Joulukirjepaja

Paikka: Leivintupa ja museorakennus

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Materiaalimaksu: 3 €

Ei ennakkovarausta