Tutki & Opi > Oppimateriaali

Oppimateriaali

Mikäli vierailua museolla tai arkistolla ei ole mahdollista toteuttaa, voit tutustua Fiskarsin ruukin elämän alakouluikäisille suunnatusta verkko-oppimateriaalista.

Matka menneen ajan Fiskarsiin – verkko-oppimateriaali alakouluikäisille

Milloin Fiskarsin ruukki perustettiin? Millaisia ammatteja ruukissa tarvittiin?

Miksi käytettiin yhteisiä leivintupia? Entä milloin työtä tekevät lapset pääsivät kouluun?

Opetuspaketti vie menneen ajan Fiskarsiin, jossa seikkaillaan pääosin 1800-luvun lopun tunnelmissa. Alakouluikäisille sopivat tehtävät löytyvät tiedoston lopusta. Materiaali on vapaasti hyödynnettävissä opetuskäyttöön. Tehtävät soveltuvat niin koulussa kuin etäopetuksessakin käytettäviksi.

Almas hemlighet pakopeli 9 luokkalaisille

Almas hemlighet on Västnyländska kultursamfundetin, kulttuuritarjotin-hankkeessa, tuottama ruotsinkielinen digitaalinen pakopeli. Peli on tehty yhteistyössä Fiskarsin museon ja Pohjan paikallishistoriallisen arkiston kanssa.

Opetuspeli avaa vähän kerrallaan maailmankuulun korusuunnittelija Alma Kleen tarinaa. Alman sukujuuret juontavat Pohjaan ja Fiskarsiin.

Peli on suunniteltu 9 luokkalaisten opetusuunnitelmaan sopivaksi. Siinä tutustutaan muun muassa taide- ja kulttuurialan ammatteihin, luovuuteen, muotoiluun, Raaseporin paikallishistoriaan, naisten asemaan historian näkökulmasta, museo- ja arkistotietouteen.

Varaukset ja lisätiedot:

Frida Westermarck

Museolehtori

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi