Tule meille

Museoalue Hammarbacken

Fiskarsin museo sijaitsee Hammarbackenilla Fiskarsin yläruukissa. Hammarbacken (Vasaramäki) sai nimensä kankirautavasarasta, joka sijaitsi samalla paikalla Fiskarsinjoen yläjuoksulla jo 1600-luvulta lähtien. Yläruukki oli Fiskarsin raskaan teollisuuden keskittymä,

Lue lisää: Museoalue Hammarbacken

Hyvä tietää ennen vierailua

Aukioloajat 2024 Avoinna: 1.6.-31.8. ma-su 11-171.9.-31.5. ke-su 11-16 Museo on suljettu: Vappuna 1.5.Helatorstaina 9.5.Juhannuksena 21.-23.6.Itsenäisyyspäivänä 6.12.Jouluna 24.-26.12.Uutenavuotena 1.1.Loppiaisena 6.1. Pääsyliput 6 €/aikuinen4 €/alennuslippuAlle 18-v.

Lue lisää: Hyvä tietää ennen vierailua

Ryhmä­varaukset

Fiskarsin ruukki on nykyisin suosittu matkakohde kävijöille. Ryhmille museo tarjoaa erilaisia opastuksia, työpajoja ja aktiviteetteja. Meillä voi tutustua ruukin historiaan esineiden ja jännittävien tarinoiden kautta!

Lue lisää: Ryhmä­varaukset

Kouluille ja lapsiryhmille

Fiskarsin museo ja Pohjan paikallishistoriallinen arkisto tarjoavat ihanteellisen oppimisympäristön eri-ikäisille koululaisille. Museovierailu tukee sekä oppiainekohtaisia että laaja-alaisia opetussuunnitelman tavoitteita. Oppiminen aikamatkoilla ja työpajoissa on moniaistinen seikkailu,

Lue lisää: Kouluille ja lapsiryhmille

Café Hammarbacken


Viihtyisä ja tunnelmallinen museokahvila tarjoaa herkkuja 1900-luvun alkua henkivässä miljöössä. Kesäisin kahvit voi nauttia museon puutarhassa.

Museokauppa

Tunnelmallisessa museokaupassa on huolella valittuja vanhanajan tuotteita. Valikoimassa on kaikkea käsintehdyistä maitokannuista ja leivontavälineistä perinteisiin mustekyniin ja ihastuttaviin vanhanajan julisteisiin. Museokaupasta löydät myös vanhanajan makeisia ja paikallishistoriaan liittyvää kirjallisuutta. Osa tuotteista on valmistettu käsityönä Fiskarsin ruukissa ja lähiseudulla.