Besök oss

Museiområdet Hammarbacken

Fiskars museum finns beläget på Hammarbacken i Fiskars övre bruk. Benämningen Hammarbacken kommer från det att stångjärnshammaren från och med 1600-talet var placerad här vid den översta forsen i Fiskars å.

Läs mer om Museiområdet Hammarbacken

Bra att veta innan besöket

Öppettider 2021 Öppet: 1.6-31.8 mån-sön 11-171.9-31.5 ons-sön 11-16 Museet är stängt: Midsommar 25–27.6Jul 24-26.12Ny år 1.1 Extra information på grund av COVID-19 Vi

Läs mer om Bra att veta innan besöket

Grupp­bokningar

Fiskars bruk är i dag ett populärt besöksmål för grupper av olika slag. I museet kan vi erbjuda er en möjlighet att se föremålen och höra de spännande berättelserna från brukets historia!

Läs mer om Grupp­bokningar

För skolor

Fiskars museum och Pojo lokalhistoriska arkiv är ypperliga inlärningsmiljöer för skolbarn i olika åldrar. Ett museibesök kompletterar skolundervisningen i många ämnen och kan med fördel integreras i undervisningsplanen.

Läs mer om För skolor

Café Hammarbacken

Det mysiga museikaféet bjuder på närproducerade ekologiska läckerheter i en miljö med känsla från början på 1900-talet.

Museibutik

I den sympatiska museibutiken finns noga utvalda produkter med gammaldags känsla. Härhittar du allt från handgjorda mjölkkannor och bakningsredskap till traditionella bläckpennoroch härliga vintage planscher. I museibutiken finns även gammaldags godis och lokalhistoriska böcker till salu. En del av produkterna är tillverkade i Fiskars med omnejd.