Utforska och lär > För skolor

För skolor

Fiskars museum och Pojo lokalhistoriska arkiv är ypperliga inlärningsmiljöer för skolbarn i olika åldrar. Ett museibesök kompletterar skolundervisningen i många ämnen och kan med fördel integreras i undervisningsplanen. Våra tidsresor och verkstäder är en helhetsupplevelse av alla sinnen. Vi lyssnar, känner, smakar och upplever historia! Kontakta vår museipedagog på förhand för ett skräddarsytt besök för er skolklass.

Guidade turer och verkstäder

Våra utställningar och verkstäder öppnar dörren till en annan tid och kan fungera som utgångspunkt till undervisningen. Vi rekommenderar att boka en guidning,

Läs mer om Guidade turer och verkstäder

Läromaterial

Har man inte möjlighet att besöka museet eller arkivet med skolklassen, kan man lära sig om livet i Fiskars bruk från vårt digitala läropaket för lågstadieelever.

Läs mer om Läromaterial

Tidsresor

KAN INTE BOKAS P.G.A. CORONARESTRIKTIONERNA Tidsresan är ett rollspel där gruppen i en blandning av lek,

Läs mer om Tidsresor

Bra att veta innan besöket

Lärare är välkomna att bekanta sig med museet på förhand och man får gärna be om förhandsmaterial. Kontakta oss gärna på förhand så planerar vi besöket tillsammans!

Kontakta oss om frågor och bokningar

Frida Westermarck

Museipedagog

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Café Hammarbacken

Cafet invid museet är öppet sommartid och övriga tider enligt överenskommelse för grupper. Caféet serverar kaffe, te, lemonad och saft, söta och salta bakverk samt lunchsoppa. Det går också bra att äta medhavd matsäck i museets trädgård