Utforska och lär > För skolor och barngrupper > Tidsresor för barn

Tidsresor för barn

Tidsresan är ett rollspel där gruppen i en blandning av lek, arbete och lite drama upplever hurdant ett barns liv var för 100-150 år sedan i Fiskars bruk. Innehållet kan skräddarsys enligt gruppens önskemål eller anpassas för grupper med särskilda behov. Fiskars museums tidsresor lämpar sig bäst för barn i åldern 6-10 år.

En vardag på bruket år 1905 (6-10 år)

Fintvätterskan Fina Ring behöver hjälp med hushållet och trädgården. Delta i en spännande tidsresa till arbetarfamiljen Rings vardag.

Tid: 1.4-31.5, 1.9-31.10.
Gruppstorlek: max. 12 barn
Längd: 2h
Pris: 130 €/grupp (vardagar)

Tilläggsuppgifter ger Museipedagog Frida Westermarck frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi.
+358 45 315 8570

Bra att veta om våra tidsresor

Gruppstorleken är begränsad till 12 barn. Om ni vill delta på tidsresor med störregrupper rekommenderar vi att ni delar in gruppen och kommer i två omgångar. I Fiskars finns flera möjligheter att arrangera parallellt program. Läs mer på bruketshemsida fiskarsvillage.fi.

Vi förutsätter att läraren eller minst en vuxen deltar i tidsresorna och ansvarar för barnen under museibesöket. Av gruppledaren uppbärs ingen deltagaravgift. I regel tar en tidsresa 2 h så reservera gott om tid för besöket. Om bakning ingår i programmet kan vi ta emot gruppen tidigast kl. 10 eftersom den vedeldade bakugnen tar ca 2 h att värma.

I tidsresorna ingår oftast en liten matstund som innehåller t.ex. bröd och saft eller frukt, men eget lunchpaket kan också ätas under tidsresan. Meddela era önskemål vid bokningen så dukar vi upp innehållet i er matsäck på riktiga fat. Kom även ihåg att meddela om eventuella matallergier i samband med bokningen!