Om oss > Volontär­information

Volontär­information

Kom med och lev historia som volontär

Det finns flera volontärgrupper på Fiskars museum, som är en viktig del av museets verksamhet. Volontärerna deltar i olika typer av aktiviteter enligt sina egna intressen och resurser. Blev du intresserad av att delta i en eller flera grupper?

Museets frivilliga har gratis entré till museet året runt och möjlighet att delta i museets studieresor och utflykter. Som volontär får du dessutom 10% rabatt på alla produkter i museishopen och 20% rabatt på lokalhyror. Vi skickar vanligtvis infobrev till dig några gånger om året med information om verksamheten.

Bli en av museets historiska rollfigurer

Gillar du att uppträda, berätta historier, göra traditionella hantverk eller till exempel sjunga eller spela något instrument? Vi söker för tillfället fler personer för att levandegöra museets interiörer. Rollfigurerna deltar på våra evenemang och i Bruksfolkets aktiviteter undersommaren tillsammans med övrig personal. Tillsammans forskar vi fram en lämplig historisk rollfigur för dig att gestalta och tar fram en dräkt från vårt rekvisitalager. För mer information tag kontakt med vår museipedagog.

Volontärgrupper

26.11.2020

Vi har i enlighet med Raseborgs stads rekommendationer beslutat att tillsvidare hålla paus i volontärgruppernas träffar. Vi informerar er när verksamheten fortsätter.

Bässens vänner

Yrkesmänniskor som stöder museet i reparation, bygge och underhåll av lokomotiv,lokstall, vagnar och spår. Läs mer om projekt Rädda Bässen här!

Robert Louhimies

robert.louhimies@fiskarsmuseum.fi

50-talets ungdomar

En minnesgrupp bestående av dem som levde sin barndom eller ungdom på 1950-talet. Gruppen träffas en gång i månaden. Vi pratar om gångna tider och dricker kaffe tillsammans. Kontakta museet om du vill komma med.

Johan Halttunen

johan.halttunen@fiskarsmuseum.fi

Hantverkarna

Vi lär oss och lär ut olika slags traditionella hantverk.

Historiska rollfigurer

Levandegör historia genom rollfigurer som dyker upp i museets utställningar och under evenemang. Karaktärerna baserar sig på personer som har bott och arbetat på bruket.

Trädgårdsgruppen

Planerar och upprätthåller museets trädgård.

Talkogruppen

Hjälper till på evenemang och med underhåll av fastigheter och gård.

Museipedagog