Tietoa meistä > Vapaaehtois­toiminta

Vapaaehtois­toiminta

Tule mukaan elämään historiaa museon vapaaehtoisena

Fiskarsin museolla on useita vapaaehtoisryhmiä, jotka ovat tärkeä osa museon toimintaa. Kaikki osallistuvat toimintaan omien kiinnostuksensa ja resurssiensa mukaan. Kiinnostuitko yhden tai useamman ryhmän toiminnasta?

Museon vapaaehtoisilla on maksuton sisäänpääsy museoon ympäri vuoden ja heillä on mahdollisuus osallistua museon opintomatkoille sekä retkille. He saavat 10% alennuksen kaikista museokaupan tuotteista sekä 20% alennuksen tilavuokrista. Vapaaehtoiset saavat muutaman kerran vuodessa ilmestyvän infokirjeen.

Ryhdy museon elävöittäjäksi

Pidätkö esiintymisestä, tarinoiden kertomisesta, perinteisistä käsitöistä tai esimerkiksi laulamisesta tai soittamisesta pienelle yleisölle? Haemme parhaillaan lisää henkilöitä elävöittämään museon näyttelyitä. Elävöittäjät osallistuvat museon tapahtumiin sekä kesällä järjestettäviin Ruukinväen askareisiin. Yhdessä löydämme sinulle mieluisan roolihenkilön Fiskarsin historiasta sekä puvun rekvisiittavarastostamme. Lisätietoja antaa museolehtorimme.

Vapaaehtois­ryhmät

26.11.2020

Olemme Raaseporin kaupungin vallitsevien suositusten mukaisesti päättäneet pitää taukoa vapaaehtoisryhmien tapaamisissa toistaiseksi. Tiedotamme, kun ryhmien toiminta jatkuu.

Pässin ystävät

Eri alojen osaajat, jotka toimivat museon tukena veturin, veturitallin, vaunujen ja radan kunnostamiseen, rakentamiseen ja ylläpitoon liittyvissä asioissa. Lue lisää Pelastetaan Pässi hankkeesta täältä!

Robert Louhimies

+358 45 322 4500

robert.louhimies@fiskarsmuseum.fi

50-luvun nuoret

1950-luvulla lapsuutensa tai nuoruutensa eläneistä koostuva muisteluryhmä. Ryhmä tapaa kerran kuussa muistelun ja kahvittelun merkeissä. Ota yhteyttä jos haluat tulla mukaan.

Johan Halttunen

+358 45 180 8111

johan.halttunen@fiskarsmuseum.fi

Perinnekäsityöläiset

Perinnekäsityöläiset on ryhmä niille, jotka haluavat oppia ja opettaa erilaisia perinteisiä käsitöitä.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Elävöittäjät

Elävöittäjät osallistuvat museon näyttelyiden ja tapahtumien elävöittämiseen ruukissa edellisillä vuosisadoilla eläneiden hahmojen kautta.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Puutarharyhmä

Visuaalisista viherpeukaloista koostuva puutarharyhmä vastaa museon puutarhan suunnittelusta ja hoidosta.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Talkoolaiset

Piha- ja huoltotöissä sekä tapahtumissa avustavat ihanat museon ystävät.

Yhteyshenkilö: