Tietoa meistä > Vapaaehtois­toiminta

Vapaaehtois­toiminta

Tule mukaan elämään historiaa museon vapaaehtoisena

Vapaaehtoiset osallistuvat museon toimintaan omien kiinnostuksensa ja resurssiensa mukaan. Vapaaehtoisille järjestetään vuosittain yhteisiä tapaamisia ja he saavat muutaman kerran vuodessa ilmestyvän infokirjeen. Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita kaikkiin ryhmiin. Ilmoittakaa kiinnostuksestanne museolehtori Frida Westermarckille +358 45 315 8570, frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi tai suoraan ryhmänvetäjälle. Tutustu vapaaehtoisryhmiimme alla.

Museon vapaaehtoisena sinulla on maksuton sisäänpääsy museoon ympäri vuoden ja mahdollisuus osallistua museon opintomatkoille sekä retkille. Vapaaehtoisena saat myös 10% alennuksen kaikista museokaupan tuotteista.

Vapaaehtois­ryhmät

Pässin ystävät

Ryhmä sinulle, joka haluat osallistua Fiskarsin Pikku-Pässi höyryveturin huoltamiseen ja elävöittämiseen, tai sinulle joka haluat jakaa osaamistasi höyryvetureista tai rautateistä. Veturi on tällä hetkellä kunnostettavana Jokioisilla. Lue lisää Pelastetaan Pässi hankkeesta täältä! Ryhmä on tauolla kunnes kunnostus on valmis ja veturi palaa ruukkiin.

Emi Ingo

+358 45 353 8381

emi.ingo@fiskarsmuseum.fi

50-luvun nuoret

1950-luvulla lapsuutensa tai nuoruutensa eläneistä koostuva ryhmä. Ryhmä tapaa kerran kuussa muistelun ja kahvittelun merkeissä sekä osallistuu muistotiedollaan kokoelma- ja näyttelytoimintaan.

Johan Halttunen

+358 45 180 8111

johan.halttunen@fiskarsmuseum.fi

Perinnekäsityöläiset

Perinnekäsityöläiset on ryhmä niille, jotka haluavat oppia ja opettaa muille erilaisia perinteisiä käsitöitä. Kesällä 2024 perinnekäsityöläiset esittelevat muun muassa riukuaidanrakennusta ja tuohitöitä.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Elävöittäjät

Ryhmä heille, jotka haluavat osallistua museonhenkilökunnan kanssa näyttelyiden ja tapahtumien elävöittämiseen. Perinteisiin asuihin pukeutuneet elävöittäjät tekevät esim. pieniä puhdetöitä tai esittävät musiikkia.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Puutarharyhmä

Viherpeukaloista koostuva ryhmä, joka osallistuu museon puutarhan suunnitteluun ja hoitoon yhdessä museohenkilökunnan kanssa. Ryhmä osallistuu museon puutarhatalkoisiin keväisin ja syksyisin sekä puuhastelee puutarhassa tarvittaessa.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Yhteyshenkilö: