Tietoa meistä > Vapaaehtois­toiminta

Vapaaehtois­toiminta

Tule mukaan elämään historiaa museon vapaaehtoisena

Olemme vihdoin pystyneet jatkaa vapaaehtoistoimintaamme kahden vuoden tauon jälkeen, jolloin kokoontumiskiellot ovat olleet voimassa. Vapaaehtoiset osallistuvat toimintaan omien kiinnostuksensa ja resurssiensa mukaan. Tutustu vapaaehtoisryhmiimme alla.

Museon vapaaehtoisilla on maksuton sisäänpääsy museoon ympäri vuoden ja heillä on mahdollisuus osallistua museon opintomatkoille sekä retkille. He saavat 10% alennuksen kaikista museokaupan tuotteista sekä 20% alennuksen tilavuokrista. Vapaaehtoisille järjestetään vuosittain yhteisiä tapaamisia ja he saavat muutaman kerran vuodessa ilmestyvän infokirjeen. Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita kaikkiin ryhmiin. Ilmoittakaa kiinnostuksestanne museolehtori Frida Westermarckille +358 45 315 8570, frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi tai suoraan ryhmänvetäjälle.

Vapaaehtois­ryhmät

Pässin ystävät

Ryhmä eri alojen osaajille, jotka haluavat tukea museota Fiskarsin pikku-pässi veturin toimintaan saattamisessa ja ylläpidossa. Lue lisää Pelastetaan Pässi hankkeesta täältä!

Emi Ingo

+358 45 353 8381

emi.ingo@fiskarsmuseum.fi

50-luvun nuoret

1950-luvulla lapsuutensa tai nuoruutensa eläneistä koostuva muisteluryhmä. Ryhmä tapaa kerran kuussa muistelun ja kahvittelun merkeissä. Ota yhteyttä jos haluat tulla mukaan.

Johan Halttunen

+358 45 180 8111

johan.halttunen@fiskarsmuseum.fi

Perinnekäsityöläiset

Perinnekäsityöläiset on ryhmä niille, jotka haluavat oppia ja opettaa erilaisia perinteisiä käsitöitä. 5.8.2022 perinnekäsityöläiset esittelevat perinteistä heinäntekoa museon puutarhassa.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Elävöittäjät

Elävöittäjät osallistuvat museon näyttelyiden ja tapahtumien elävöittämiseen ruukissa edellisillä vuosisadoilla eläneiden hahmojen kautta.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Puutarharyhmä

Visuaalisista viherpeukaloista koostuva puutarharyhmä vastaa museon puutarhan suunnittelusta ja hoidosta.

Frida Westermarck

+358 45 315 8570

frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi

Talkoolaiset

Piha- ja huoltotöissä sekä tapahtumissa avustavat ihanat museon ystävät.

Yhteyshenkilö: