Tietoa meistä > Ajankohtaiset hankkeet

Ajankohtaiset hankkeet

Museota kehitetään jatkuvasti, jotta pystymme paremmin vastaamaan kävijöiden toiveisiin ja tarpeisiin. Parhaillaan työn alla on oppimisympäristö, mikä laajentaa Hammarbackenin museoaluetta. Lisäksi parannamme museon palveluiden saatavuutta.

”Tulevaisuuden visiomme on olla ruukkikulttuurista kertova elävä paikallismuseo, jossa kävijät tutustuvat menneeseen ja inspiroituvat tulevasta.”

Elävää historiaa

Hankkeen ”Elävää historiaa palvelukoteihin” tarkoituksena on toteuttaa valokuvanäyttely ja muistelumateriaalia palvelutalo Villa Anemoneen Karjaalla. Näyttely on myöhemmin lainattavissa Raaseporin muihin palvelutaloihin.

Lue lisää: Elävää historiaa

Vuonna 2017 alkaneen hankkeen tavoitteena on säilyttää ja esitellä Suomen vanhin kapearaiteinen höyryveturi Pikku-Pässi. Hankkeen myötä Hammarbackenin museoalueelle laaditaan oppimisympäristö, joka koostuu mm. veturitallista, pajasta ja rautatiestä. Veturia restauroidaan parhaillaan ajokuntoon Jokioisilla. Tavoitteena on, että kävijät pääsevät matkustamaan höyryveturin mukana.