Tutki & Opi > Kouluille

Kouluille

Fiskarsin museo ja Pohjan paikallishistoriallinen arkisto tarjoavat ihanteellisen oppimisympäristön eri-ikäisille koululaisille. Museovierailu tukee sekä oppiainekohtaisia että laaja-alaisia opetussuunnitelman tavoitteita. Oppiminen aikamatkoilla ja työpajoissa on moniaistinen seikkailu, jossa historian kuulee, tuntee, maistaa ja kokee omakohtaisesti! Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä onnistunut museokäynti ryhmällesi.

Aikamatkat

Aikamatka on toiminnallinen roolileikki, jossa seikkaillaan 100–150 vuoden takaisessa Fiskarsissa. Leikin, työn ja draaman avulla lapset pääsevät kokemaan omakohtaisesti millaista oli entisajan ruukin lasten elämä.

Lue lisää: Aikamatkat

Opastukset ja työpajat

Näyttelymme ja työpajamme avaavat oven Fiskarsin ruukin menneisyyteen ja toimivat mainiosti lähtökohtana opetukseen. Suosittelemme lämpimästi varaamaan ryhmällenne keskustelevan opastuksen, mutta museoon voi tutustua myös opettajan johdolla,

Lue lisää: Opastukset ja työpajat

Oppimateriaali

Mikäli vierailua museolla tai arkistolla ei ole mahdollista toteuttaa, voi kokoelmiin tutustua lainaamalla materiaalia koululle. Tähän tarkoitukseen sopivat arkistomatkalaukku ja Kapteeni Kongon matkalaukku.

Lue lisää: Oppimateriaali

Hyvä tietää ennen vierailua

Opettajalla on mahdollisuus tutustua museoon etukäteen, ja saatavilla on myös vierailuun valmistavaa materiaalia. Jotta museovierailu onnistuisi mahdollisimman hyvin, kannattaa olla yhteydessä museoon ennen museokäyntiä.

Varaukset ja lisätiedot

Café Hammarbacken

Café Hammarbacken on avoinna kesäisin ja muina aikoina ryhmille sopimuksesta. Kahvilasta voi ostaa kahvia, teetä, limsaa, mehua, makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä lounaskeittoa. Omia eväitä voi syödä museon puutarhassa.