Tule meille > Hyvä tietää ennen vierailua

Hyvä tietää ennen vierailua

Aukioloajat 2024

Avoinna:

1.6.-31.8. ma-su 11-17
1.9.-31.5. ke-su 11-16

Museo on suljettu:

Vappuna 1.5.
Helatorstaina 9.5.
Juhannuksena 21.-23.6.
Itsenäisyyspäivänä 6.12.
Jouluna 24.-26.12.
Uutenavuotena 1.1.
Loppiaisena 6.1.

Pääsyliput

6 €/aikuinen
4 €/alennuslippu
Alle 18-v. vapaa pääsy
30€/avaaminen aukioloajan ulkopuolella

Alennuslippuun ovat oikeutettuja opiskelijakorttia näyttävät opiskelijat sekä eläkeläiset, työttömät ja vähintään 10 hengen ryhmät.

Museokortilla vapaa sisäänpääsy museoon. Jos sinulla ei vielä ole museokorttia, voit ostaa kortin museon lippukassalla. Lisätietoja kortista museot.fi sivuilta.

Museon pääsylipun ja museokortin voi myös ostaa ePassi-sovelluksella.

Vapaa pääsy

Alle 18-vuotiaat lapset, sotaveteraanit ja lotat, pressikortin omaavat, kotiseutuyhdistyksen jäsenet, museoiden työntekijät ja vapaaehtoiset sekä liikuntarajoitteisten avustajat ovat tervetulleita museoon maksutta.

Talvikaudella 1.12.2023-30.4.2024 museoon on vapaa pääsy jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Vapaa pääsy lauantaisin 3.2., 2.3. ja 6.4.

Moniin museon tapahtumiin on myös vapaa pääsy. Tutustu tapahtumatarjontaan tästä.

Saavutettavuus

Kutsumme kaikki tervetulleiksi museoon sukupuoleen, ikään, etnisyyteen, uskontoon, seksuaaliseen suuntautuneisuuteen tai vammaisuuteen katsomatta. Valitettavasti museoalueemme ei tällä hetkellä ole esteetön. Ottakaa yhteyttä etukäteen niin suunnittelemme yhdessä museoelämyksestänne parhaan mahdollisen. Pelastetaan Pässi -hankkeen puitteissa pyrimme parhaillaan parantamaan kulttuuriperinnön saavutettavuutta. Avustajat ovat tervetulleita museoon maksutta. Oppaamme auttavat teitä tarvittaessa mielellään.

Esteettömyys

Museorakennuksemme eivät valitettavasti ole esteettömiä liikuntarajoitteisille. Huonetilat ovat pieniä ja rakennuksissa on kynnyksiä ja portaita, jotka saattavat vaatia avustajan apua. Oppaamme auttavat teitä mielellään!

Infotiski ja lipunmyynti

Infotiski ja lipunmyynti sijaitsevat museon päärakennuksessa, osoitteessa Peltorivi 13. Rakennuksen sisäänkäynnin yhteydessä on portaat.

Saavutettavuus näkörajoitteisille

Museolla on kosketeltavia esineitä näkörajoitteisille sekä henkilöille joilla on erityistarpeita. Osaan näyttelyistämme voi tutustua monilla aisteilla. On hyvä tietää, että museorakennuksissamme on kynnyksiä ja portaita ja että osassa tiloja on heikko valaistus.

Opaskoirat

Opaskoirat ovat tervetulleita museoon.

Opastukset ja työpajat erityisryhmille

Järjestämme mielellämme sopeutettuja opastuksia sekä kokemuksellisia työpajoja ryhmille, joilla on erityistarpeita. Ota yhteyttä etukäteen!

Parkkipaikka ja linja-autopysäkki

Parkkipaikat sijaitsevat museoalueen läheisyydessä, osoitteessa Peltorivi 26. Parkkipaikalta on noin 50 metrin nousu mäen päällä sijaitsevaan museon päärakennukseen. Lipunmyynti sijaitsee päärakennuksessa. Tarvittaessa auton tai tilausajoneuvon voi ajaa lähemmäs museon päärakennusta. Huomaa, että mäen päällä sijaitseva parkkialue on rajallinen, eikä siellä ole liikuntarajoitteisille tai tilausajoneuvoille varattua erillistä pysäköintipaikkaa. Lähin linja-autopysäkki on Fiskarsin torilla noin 600 metrin päässä museoalueelta.

Café Hammarbacken

Café Hammarbacken sijaitsee Slaggbyggnaden -nimisessä rakennuksessa osoitteessa Peltorivi 26. Kahvilaan tultaessa joutuu kulkemaan pientä sorapohjaista mäkeä ylös. Ovella on kynnys. Istumapaikkoja on myös museon puutarhassa ja melko tasaisella nurmialueella parkkipaikan läheisyydessä. Henkilökunta auttaa tarvittaessa.

WC:t

Asiakkaiden wc-tilat sijaitsevat museon päärakennuksessa (toinen kerros), Peltorivi 13 sekä Café Hammarbackenissa, Peltorivi 26. Kahvilan wc-tilassa on käytettävissä hoitopöytä. WC-tilat eivät valitettavasti ole saavutettavia pyörätuolilla. Fiskarsin torialueella on myös maksuttomat wc-tilat.

Ryhmät

Ryhmät ovat tervetulleita museoon. Jotta opastetusta kierroksesta tulisi mahdollisimman onnistunut, olemme rajoittaneet ryhmäkoon korkeintaan 25 henkilöön. Suurempien ryhmien opastus voidaan toteuttaa jakamalla ryhmä. Opastusmaksu määräytyy ryhmien määrän mukaan.

Varaukset ja maksaminen

Ryhmäkäynnit on aina varattava etukäteen museon toimiston kautta info@fiskarsmuseum.fi. Peruutukset on tehtävä viimeistään edellisenä päivänä kello 16 mennessä. Peruuttamattomista varauksista peritään täysi maksu.

Pyhinä ja aukioloajan ulkopuolella opastusmaksu on vähintään 105 €/ryhmä ja työpajoihin tulee arki-iltaisin ja viikonloppuisin lisämaksu 7 €/hlö.

Museokäynti maksetaan joko museon kassalle (suosimme korttimaksuja) tai laskulla. Jos tahdotte laskun, olkaa ystävällisiä ja ilmoittakaa laskutusosoite varauksen yhteydessä. Laskutusmaksu on 5 euroa.

Lue lisää ryhmille suunnatuista ohjelmistamme kohdasta ryhmävaraukset.

Koulu- ja päiväkotiryhmät

Koulu- ja päiväkotiryhmille on tarjolla monipuolista toimintaa museolla. Elämykselliset aikamatkat, vuorovaikutukselliset opastukset ja toiminnalliset työpajat tutustuttavat historiaan. Jotta museovierailu onnistuisi mahdollisimman hyvin, kannattaa olla yhteydessä museoon ennen museokäyntiä.

Ryhmän ohjaaja on aina vastuussa ryhmästään vierailun aikana. Ennen käyntiä on hyvä muistuttaa oppilaita, että näyttelyissä oleviin museoesineisiin ei saa koskea. Aikamatkoilla, työpajoissa ja aktiviteeteissä on käytössä esineitä erillisestä käyttökokoelmasta, ja näihin esineisiin saa koskea. Opettajalla on mahdollisuus tutustua museoon etukäteen, ja saatavilla on myös vierailuun valmistavaa materiaalia.

Valitettavasti museopedagogiset tilamme eivät ole esteettömiä. Rakennuksissa on portaita ja kynnyksiä. Tilojen koko rajoittaa myös ryhmien osallistujamäärää.  Aikamatkat ja työpajat ovat maksullisia, mutta museon näyttelyyn voivat alle 18-vuotiaat tutustua ilmaiseksi. Ryhmän ohjaajalta emme peri sisäänpääsymaksua.

Lue lisää ohjelmistamme koulu- ja päiväkotiryhmille.