Tutki & Opi

Pohjan paikallis­historial­linen arkisto

Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa on monipuolista arkistomateriaalia aina 1800-luvun yksityisistä kirjeistä ja sukuarkistoista tämän päivän nykydokumentointiin. Arkiston tehtävänä on kerätä, järjestää ja säilyttää paikallishistoriallista materiaalia entisen Pohjan pitäjän alueelta.

Lue lisää: Pohjan paikallis­historial­linen arkisto

Digimuseo

Vaikka museon varsinaiset näyttelyt olisivat suljettuina, museossa voi vierailla digitaalisesti esitysten ja mediaoppaiden avulla. Digimuseon kautta museo on saavutettavissa myös heille,

Lue lisää: Digimuseo

Kokoelmat

Fiskarsin museo tallentaa ja säilyttää kulttuuriperintöä tuleville sukupolville. Otamme vastaan, tutkimme ja luetteloimme esineitä ja kuvamateriaalia, jotka liittyvät elämään Fiskarsin ruukissa. Osaa kokoelmista säilytetään Kokoelmakeskus Leirassa Tammisaaressa.

Lue lisää: Kokoelmat

Kouluille

Fiskarsin museo ja Pohjan paikallishistoriallinen arkisto tarjoavat ihanteellisen oppimisympäristön eri-ikäisille koululaisille. Museovierailu tukee sekä oppiainekohtaisia että laaja-alaisia opetussuunnitelman tavoitteita. Oppiminen aikamatkoilla ja työpajoissa on moniaistinen seikkailu,

Lue lisää: Kouluille

Oppimateriaali

Mikäli vierailua museolla tai arkistolla ei ole mahdollista toteuttaa, voi kokoelmiin tutustua lainaamalla materiaalia koululle. Tähän tarkoitukseen sopivat arkistomatkalaukku ja Kapteeni Kongon matkalaukku.

Lue lisää: Oppimateriaali