Tutki & Opi

Arkisto

Pohjan paikallisarkisto toimii yhteistyössä Fiskars Oyj:n arkiston kanssa. Arkistonhoitaja vastaa sekä Pohjan paikallishistoriallisesta arkistosta että Fiskarsin historiallisesta arkistosta.

Lue lisää: Arkisto

Digimuseo

Vaikka museon varsinaiset näyttelyt olisivat suljettuina, museossa voi vierailla digitaalisesti esitysten ja mediaoppaiden avulla. Digimuseon kautta museo on saavutettavissa myös heille,

Lue lisää: Digimuseo

Kokoelmat

Fiskarsin museo tallentaa ja säilyttää kulttuuriperintöä tuleville sukupolville. Otamme vastaan, tutkimme ja luetteloimme esineitä ja kuvamateriaalia, jotka liittyvät elämään Fiskarsin ruukissa. Osaa kokoelmista säilytetään Kokoelmakeskus Leirassa Tammisaaressa.

Lue lisää: Kokoelmat

Kouluille

Fiskarsin museo ja Pohjan paikallishistoriallinen arkisto tarjoavat ihanteellisen oppimisympäristön eri-ikäisille koululaisille. Museovierailu tukee sekä oppiainekohtaisia että laaja-alaisia opetussuunnitelman tavoitteita. Oppiminen aikamatkoilla ja työpajoissa on moniaistinen seikkailu,

Lue lisää: Kouluille

Oppimateriaali

Mikäli vierailua museolla tai arkistolla ei ole mahdollista toteuttaa, voit tutustua Fiskarsin ruukin elämän alakouluikäisille suunnatusta verkko-oppimateriaalista. Matka menneen ajan Fiskarsiin – verkko-oppimateriaali alakouluikäisille Milloin Fiskarsin ruukki perustettiin?

Lue lisää: Oppimateriaali