Tietoa meistä > Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako työ Fiskarsin museossa? Otamme mielellään vastaan avoimen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit työskennellä Fiskarsin museossa. Arvostamme opintoja museoalalta, mutta se ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan esim. kiinnostus historiaa kohtaan saattaa riittää. Koska työkielenä on ruotsi ja palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, vaadimme kaikkien kolmen kielen sujuvaa osaamista.

Työharjoittelu

Opiskeletko museoaineita yliopistossa ja tarvitset harjoittelupaikan? Voimme tarjota sinulle harjoittelupaikan, mikäli oma yliopistosi osallistuu rahoitukseen. Ota yhteyttä museoon! Oletko työttömänä ja kiinnostunut hankkimaan kokemusta museoalasta? Voit hakea työelämävalmennukseen Fiskarsin museoon. Lisätietoja varten ota yhteyttä oman alueesi TE-palvelukeskukseen.

Kesätyöt 2023

Opas (2 paikkaa) 

Tarjoamme kesätöitä oppaana ruukkikulttuuria tutkivassa elävässä paikallismuseossa. Jos tavanomaisten asiakaspalvelutehtävien lisäksi olet valmis esimerkiksi laittamaan kädet taikinaan, käyttämään ruohotrimmeriä tai heittäytymään ruukintyöläisen rooliin, olet etsimämme henkilö.  

Oppaiden työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu museon kassalla ja museokaupassa, opastetut kierrokset, museotilojen elävöittäminen ja valvonta sekä tilojen ja puutarhan siisteydestä huolehtiminen. Oppailta edellytämme asiakaspalveluhenkisyyttä, valmiutta pukeutua historialliseen pukuun ja kiinnostusta ruukin ainutlaatuiseen historiaan. Arvostamme museoalan opintoja, kokemusta asiakaspalvelutehtävistä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Työtehtävän hoitamiseen vaaditaan sujuvaa suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi.  

Työaika: 6,5 h/päivä (32,5 h/viikko). Työaikaan sisältyy säännöllisesti viikonlopputyötä.   
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan  
Opas palkataan ajaksi 1.6-31.8.2023.  

Vapaasti muotoiltu hakemus ansioluetteloineen on oltava meillä viimeistään 8.3.2023. Hakemukset lähetetään sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi. tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun alkaen viikosta 11. Työpaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä ennen työsuhteen alkamista. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi. Tutustu myös kotisivuumme fiskarsmuseum.fi.  

Opasharjoittelija (2 paikkaa)

Tarjoamme kesätöitä 15–17-vuotiaille nuorille opasharjoittelijoina museo-opetuksellisessa toiminnassa Fiskarsin museolla. Tehtävään sopii esimerkiksi henkilö, joka harrastaa teatteria, musiikkia tai kädentaitoja ja joka pitää esiintymisestä. 

Harjoittelijat osallistuvat museon muiden oppaiden kanssa museoalueen elävöittämiseen, työpajojen ohjaamiseen leivintuvalla ja opastamiseen ruukissa. Tehtävä muokkautuu kiinnostuksesi ja kykyjesi mukaan. Oppaat pukeutuvat historialliseen asuun, jonka saa lainata museolta. Tehtävässä tarvitaan suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. 

Yksi harjoittelija palkataan 2 viikon ajaksi 10.6-11.8.2023 välisenä aikana OP:n kesätyötuella.
Toinen harjoittelija palkataan 4 viikon ajaksi 10.6-11.8.2023 välisenä aikana kesätyösetelillä. 

Työaika: 5,5 h/päivä (27,5 h/viikko). Työaikaan voi sisältyä viikonlopputyötä.   
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan  

Lähetä meille vapaasti muotoiltu hakemus jossa kerrot hiukan itsestäsi ja harrastuksistasi, sekä onko sinulla kesätyöseteli tai haetko kesätyötä OP: piikkiin viimeistään 14.4.2023 sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi. tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun alkaen viikosta 16. Harjoittelupaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi. Tutustu myös kotisivuumme fiskarsmuseum.fi.