Tietoa meistä > Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako työ Fiskarsin museossa? Otamme mielellään vastaan avoimen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit työskennellä Fiskarsin museossa. Arvostamme opintoja museoalalta, mutta se ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan esim. kiinnostus historiaa kohtaan saattaa riittää. Koska työkielenä on ruotsi ja palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, vaadimme kaikkien kolmen kielen sujuvaa osaamista.

Työharjoittelu

Opiskeletko museoaineita yliopistossa ja tarvitset harjoittelupaikan? Voimme tarjota sinulle harjoittelupaikan, mikäli oma yliopistosi osallistuu rahoitukseen. Ota yhteyttä museoon! Oletko työttömänä ja kiinnostunut hankkimaan kokemusta museoalasta? Voit hakea työelämävalmennukseen Fiskarsin museoon. Lisätietoja varten ota yhteyttä oman alueesi TE-palvelukeskukseen.

Arkistonhoitajan sijaisuus (6 kk)

Tarjoamme arkistonhoitajan sijaisuuden Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa, jota ylläpitää Fiskars kotiseutuyhdistys ry. Arkisto toimii tiiviissä yhteistyössä ja samoissa tiloissa Karjaalla sijaitsevan Paikallisarkisto Arrestenin kanssa, jota hallinnoi Gardberg Center. Lisäksi arkistonhoitaja hoitaa yhteistyösopimuksen perusteella Fiskarsin historiallista arkistoa, joka on Fiskars Groupin omistama. Historiallinen arkisto sijaitsee Fiskarsin ruukissa.

Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa säilytetään monipuolista arkistomateriaalia, joka ulottuu 1800-luvun yksityiskirjeistä ja sukuarkistoista nykypäivän dokumentointiin. Arkiston tehtävänä on kerätä, järjestää ja säilyttää paikallishistoriallista arkistomateriaalia koko entisen Pohjan kunnan alueelta. Ulospäinsuuntautuneella toiminnallaan arkisto pyrkii ylläpitämään kiinnostusta paikallishistoriaan.

Arkistonhoitaja vastaa Pohjan paikallishistoriallisen arkiston toiminnasta yhteistyössä Fiskarsin kotiseutuyhdistyksen hallituksen kanssa sekä Fiskarsin historiallisen arkiston toiminnasta Fiskars Groupin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti. Työajasta 60 % sijoittuu Pohjan paikallishistorialliseen arkistoon ja 40 % Fiskarsin historialliseen arkistoon. Fiskarsin kotiseutuyhdistys ylläpitää myös Fiskarsin museota, joten arkitonhoitaja kuluu Fiskarsin museon työyhteisöön ja osallistuu esimerkiksi museon yhteisiin henkilöstökokouksiin. Museonjohtaja toimii arkistonhoitajan lähiesimiehenä.

Tehtäviisi kuuluvat arkistojen toiminnan suunnittelu, arkistomateriaalin vastaanotto, arkistointi, tutkijoiden ja muiden arkistokävijöiden palveleminen sekä tiedon levittäminen molemmista arkistoista. Yhteistyössä paikallisarkisto Arrestenin kanssa järjestetään vuosittain arkistopäivä. Tarvittaessa osallistut Fiskarsin museon ajankohtaisiin näyttely- ja muihin projekteihin.

Työ tapahtuu pääasiassa itsenäisesti ja paikan päällä arkistoissa. Arvostamme tarkkuutta, hyvää organisointikykyä ja aktiivista suhtautumista työhön. Tehtävän hoitaminen edellyttää hyvää suomen ja ruotsin kielen taitoa. Arkistomateriaali on pääasiassa ruotsinkielistä.

Tarjoamme sinulle työpaikan kauniissa Raaseporissa, joustavalla ja hyvällä työympäristöllä, jossa on avuliaita kollegoita. Työpaikkaetuihin kuuluvat E-passin lounasetu sekä liikunta- ja kulttuurietu. Lisäksi sinulla on mahdollisuus harjottaa liikuntaa tunnin viikossa työajalla.

Odotamme sinulta soveltuvaa korkeakoulututkintoa esimerkiksi arkistotieteessä, asiakirjahallinnassa tai historiassa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa työkokemusta arkistoalalta, mutta kokemus vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi. Kokemus tietokantojen käytöstä ja verkkosivujen ja sosiaalisen median päivittämisestä on myös hyödyksi työssä.

Työ sijoittuu ajalle: 14.8.2024-14.2.2024 (viransijaisuus). Koeaika on 2 kuukautta.
Työaika: kokopäiväinen, 36 h 15 min viikossa
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan. Palkkaluokka I.3.
Lisätietoja: Arkistonhoitaja Jonas Selenius 044 0500854, jonas.selenius@fiskarsmuseum.fi
tai museonjohtaja Emi Ingo 045-3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi

Vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelo lähetetään 31.7.2024 mennessä postitse tai sähköpostitse osoitteeseen Fiskarsin museon toimisto, Peltorivi 26, 10470 Fiskars tai info@fiskarsmuseum.fi. Haastattelut toteutetaan viikolla 32-33.

Kesätyöt 2024

Opasharjoittelija (Huom! hakuaikaa pidennetty 7.4.2024 saakka, mutta kesätyöpaikat jaetaan sitä mukaa kun löydetään sopivat hakijat)

Tarjoamme kesätöitä 15-17-vuotiaille nuorille opasharjoittelijoina museo-opetuksellisessa toiminnassa Fiskarsin museolla. Tehtävään sopii esimerkiksi henkilö, joka harrastaa teatteria, musiikkia tai kädentaitoja ja joka pitää esiintymisestä. Hakijalla tulee olla Raaseporin kaupungin tai MLL Fiskarin paikallisyhdistyksen kesätyöseteli.

Harjoittelijat osallistuvat museon muiden oppaiden kanssa museoalueen elävöittämiseen, työpajojen ohjaamiseen leivintuvalla ja opastamiseen ruukissa. Tehtävä muokkautuu kiinnostuksesi ja kykyjesi mukaan. Oppaat pukeutuvat historialliseen asuun, jonka saa lainata museolta. Tehtävässä tarvitaan suomen- ruotsin- ja englanninkielentaitoa.

Työaika: 5,5 h/päivä (yhteensä 100 h). Työaikaan voi sisältyä viikonlopputyötä.  
Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan 
Oppaiden työvuorot sijoittuvat 8.6-11.8.2024 väliselle ajalle.

Lähetä meille vapaasti muotoiltu hakemus viimeistään 7.4.2024 sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi. tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun alkaen viikosta 13. Lisätietoja antaa museonjohtaja Emi Ingo 045 3538381, emi.ingo@fiskarsmuseum.fi.