Tietoa meistä > Avoimet työpaikat

Avoimet työpaikat

Kiinnostaako työ Fiskarsin museossa? Otamme mielellään vastaan avoimen hakemuksen, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit työskennellä Fiskarsin museossa. Arvostamme opintoja museoalalta, mutta se ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan esim. kiinnostus historiaa kohtaan saattaa riittää. Koska työkielenä on ruotsi ja palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, vaadimme kaikkien kolmen kielen sujuvaa osaamista.

Työharjoittelu

Opiskeletko museoaineita yliopistossa ja tarvitset harjoittelupaikan? Voimme tarjota sinulle harjoittelupaikan, mikäli oma yliopistosi osallistuu rahoitukseen. Ota yhteyttä museoon! Oletko työttömänä ja kiinnostunut hankkimaan kokemusta museoalasta? Voit hakea työelämävalmennukseen Fiskarsin museoon. Lisätietoja varten ota yhteyttä oman alueesi TE-palvelukeskukseen.

Kesätyöt vuonna 2021

Tarjoamme kesätöitä ruukkikulttuuria esittelevässä paikallismuseossa. Jos tavanomaisten museotehtävien lisäksi et pelkää laittaa käsiä taikinaan, käyttää ruohotrimmeriä tai vaikkapa heittäytyä valimotyöntekijäksi, olet etsimämme henkilö.

Museo-opas (1 paikka)

Oppaiden työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu ja myynti museon kassalla, opastetut kierrokset, museotilojen valvonta sekä siisteydestä ja puutarhasta huolehtiminen. Oppaat osallistuvat myös muuhun museopedagogiseen toimintaan, kuten työpajojen ohjaamiseen omien kiinnostusten ja kykyjen puitteissa. Oppailta edellytämme asiakaspalveluhenkisyyttä, valmiutta pukeutua historialliseen rooliasuun ja kiinnostusta ruukin kiehtovaan historiaan. Arvostamme museoalan opintoja, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kokemusta vastaavista tehtävistä. Työtehtävän hoitamiseen vaaditaan sujuvaa suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa.

Työaika: 6,5 h/päivä (32,5 h/viikko). Työaikaan sisältyy säännöllisesti viikonlopputyötä.

Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan.

Opas palkataan ajaksi 1.6.–31.8.2020.

Vapaasti muotoiltu hakemus ansioluetteloineen on oltava meillä viimeistään 19.3.2021. Hakemukset lähetetään sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikosta 13 alkaen. Työpaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa.

Lisätietoja antaa museonjohtaja Robert Louhimies +358 45 322 4500, robert.louhimies@fiskarsmuseum.fi.

Kesäopas (2 harjoittelu­paikkaa)

Kahdelle 15–17-vuotiaalle nuorelle tarjotaan harjoittelupaikka kesäoppaana museo-opetuksellisessa toiminnassa Fiskarsin museolla. Kesäoppaat osallistuvat museoalueen elävöittämiseen, työpajojen ohjaamiseen esim. leivintuvalla tai tinanvalupajassa ja opastamiseen ruukissa yhdessä museon muiden oppaiden kanssa. Tehtävä muokkautuu omien kykyjen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Oppaat pukeutuvat historialliseen asuun, jonka saa lainaksi museolta. Tehtävässä tarvitaan suomen, ruotsin ja englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Tehtävään sopii henkilö, joka harrastaa esimerkiksi teatteria tai käsitöitä ja joka pitää esiintymisestä.

Työaika: 5,5 h/päivä (27,5 h/viikko) Viikkovapaat ovat pääsääntöisesti arkisin.

Palkka: yksityisten museoiden työehtosopimuksen mukaan

Oppaat palkataan 2-4 viikoksi ajalla 28.6.–4.8.2021.

Lähetä meille vapaasti muotoiltu hakemus viimeistään 16.4.2021 sähköpostitse info@fiskarsmuseum.fi tai postitse Fiskarsin museon toimistoon, Peltorivi 26, 10470 Fiskars. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun viikosta 17 alkaen. Harjoittelupaikan saaneille järjestetään tutustumispäivä toukokuussa.

Lisätietoja antaa museonjohtaja Robert Louhimies +358 45 322 4500, robert.louhimies@fiskarsmuseum.fi