Digimuseo
Vaikka museon varsinaiset näyttelyt olisivat suljettuina, museossa voi vierailla digitaalisesti esitysten ja mediaoppaiden avulla. Digimuseon kautta museo on saavutettavissa myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta vierailla fyysisesti museossa. Digitaalisen materiaalin avulla voi syventää tietämystään ruukin historiasta museokäynnin aikana.
Opastettu kierros museon perusnäyttelyssä
Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan museoon tämän opastuksen myötä. Museokierros sopii mainiosti johdannoksi ruukin ja museon historiaan. Museon Youtube-kanavalta löydät myös lisää vastaavanlaista sisältöä.


Mediaoppaat
Tarinasoittimen mediaoppaiden avulla pääsee tutustumaan museoon ja lähialueisiin Fiskarsissa digitaalisesti. Voit tutustua ruukin historiaan vaikkapa kotisohvaltasi tai tutustua yläruukin vanhojen rakennusten tarinoihin kävellessäsi yläruukin kulttuuripolkua.
Europeana
Europeanan kautta eurooppalainen kulttuuriperintö on internetin kautta kaikkien saavutettavissa. Osoitteessa europeana.eu voi tutustua ruukin työntekoon liittyviin muistoihin, jotka kerättiin museon 70-vuotispäivänä.

Teemanäyttely
Uusi teemanäyttely Loppu=Alku – Fiskarsin ruukki teollisuudesta taiteeseen kertoo Fiskarsin lähihistoriasta. Näyttelyssä kerrotaan Fiskarsin ruukin rakennemuutoksesta. Työpaikkojen katoamisen myötä ruukki tyhjeni asukkaista, mutta täyttyi pian uusilla tulijoilla.
Lue lisää teollisuuden siirtymisestä pois Fiskarsista
Lue lisää arjesta ruukissa
Lue lisää ruukin rakennuksista
Lue lisää muutoksen arkkitehdeistä, Pohjan Kallesta ja Inko Lindbergistä
Lue lisää 1960- ja 1970-luvun uutuuksista
Lue lisää Onomasta
Lue Erja Huovilan Käsintehdyn paperin reseptikirja

Tutkimusartikkelit
Fiskars 1649-2014
Voit tutustua Fiskarsin ruukin 365-vuotiseen historiaan tutustumalla artikkeleihin tai käymällä museon perusnäyttelyssä Elämää Fiskarsin ruukissa. Näyttely sijaitsee museon päärakennuksessa. Se rakennettiin luultavasti 1850-luvulla ja on toiminut alunperin konepajan konttorina.
Lue lisää: Fiskars 1649-2014Fiskarsin ruukki sodasta teollisuuteen
Voit tutustua elämään Fiskarsin ruukissa vuosina 1940-1970 lukemalla artikkelit sekä käymällä museon uudistetussa näyttelyssä Leski & Poikamies Slaggbyggnadenin vintillä. Slaggbyggnaden rakennettiin vuonna 1842 ympärillä sijaitsevien pajojen työläisten ruokalaksi.
Lue lisää: Fiskarsin ruukki sodasta teollisuuteenRuukin juhlaperinteet
Fiskarsin ruukin täyttäessä 365 vuotta museo teki vuonna 2014 teemanäyttelyn ruukin juhlaperinteistä. Tutustu Fiskarsin ruukin tärkeisiin vuotuisjuhliin ja suosittuihin juhlaperinteisiin lukemalla artikkelit tai
Lue lisää: Ruukin juhlaperinteetFiskarsin Lukaali 1896-2017
Fiskarsin kulttuuritoiminta oli vilkasta 1800-luvun lopulla. Ruukissa toimivien yhdistysten toiveena oli saada jäsentensä käyttöön kokoontumistilat. Lisäksi nuoriso tarvitsi tanssitilat. Ainoa tarjolla oleva paikka oli ahdas pesutupa,
Lue lisää: Fiskarsin Lukaali 1896-2017Yläruukin alue
Fiskarsin voi jakaa ylä- ja alaruukkiin, jotka ovat muodostuneet kahden risteävän kadun varteen. Torilta jokea ylöspäin sijaitseva yläruukin alue on rakentunut neljän vuosisadan kuluessa ruukin laajetessa.
Lue lisää: Yläruukin alueKarl Hugo Fröjd
Karl Hugo Fröjd (12.3 1889–6.1 1956) oli Fiskarsissa asunut työläinen. Hän työskenteli yläruukin alueella, ja tällä alueella sijaitsi raskaan teollisuuden työpajat ja tehtaat kuten konepaja, aurapaja, valssilaitos sekä valimo.
Lue lisää: Karl Hugo FröjdKarin von Julin
Karin von Julin (1871–1914), Albert ja Sophie von Julinin esikoinen, asui Fiskarsin ruukin päärakennuksessa Kivitalossa. Karin toimi vuorineuvoksen eli isänsä sihteerinä ja hänet tunnettiin aktiivisesta työstään Fiskarsin ruukin hyväksi. Sihteerinä Karin työskenteli ruukin konttorissa pitkiä päiviä,
Lue lisää: Karin von JulinFiskarsin mäkihyppyhistoria
Satuitko tietämään, että ruukissa on kilpailtu mäkihypyssä ja harrastettu lajia vuosikymmenien ajan? Fiskarsin ruukki oli keskeinen mäkihyppykilpailujen ja harrastajien keskus 1900-luvun alkupuolella.
Lue lisää: Fiskarsin mäkihyppyhistoriaJohan Jacob von Julin+Fiskars=200 vuotta
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä, kun Johan Jacob ”John” Julin osti Fiskarsin ruukin. John Julinia on kutsuttu Fiskarsin toiseksi perustajaksi.
Lue lisää: Johan Jacob von Julin+Fiskars=200 vuottaTestaa kuka ruukkilainen olisit ollut 1800-luvulla
