Tutki & Opi > Digimuseo

Digimuseo

Vaikka museon varsinaiset näyttelyt olisivat suljettuina, museossa voi vierailla digitaalisesti esitysten ja mediaoppaiden avulla. Digimuseon kautta museo on saavutettavissa myös heille, joilla ei ole mahdollisuutta vierailla fyysisesti museossa. Digitaalisen materiaalin avulla voi syventää tietämystään ruukin historiasta museokäynnin aikana.

Museokierros

Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan museoon tämän esityksen myötä. Museokierros sopii mainiosti johdannoksi ruukin ja museon historiaan.

Mediaoppaat

Tarinasoittimen mediaoppaiden avulla pääsee tutustumaan museoon ja lähialueisiin Fiskarsissa digitaalisesti. Voit kuunnella vaikkapa kotisohvaltasi museon perusnäyttelyn opastuksen tai tutustua yläruukin vanhojen rakennusten tarinohin kävellesäsi yläruukin kultturipolkua.

Europeana

Europeanan kautta eurooppalainen kulttuuriperintö on internetin kautta kaikkien saavutettavissa. Osoitteessa europeana.eu voi tutustua ruukin työntekoon iiittyviin muistoihin, jotka kerättiin museon 70-vuotispäivänä.

Tutkimus­artikkelit

Ruukin juhla­perinteet

Fiskarsin ruukin täyttäessä 365 vuotta museo teki vuonna 2014 teemanäyttleyn ruukin juhlaperinteistä. Tutustu Fiskarsin ruukin tärkeisiin vuotuisjuhliin ja suosittuihin juhlaperinteisiin lukemalla artikkelit tai

Lue lisää: Ruukin juhla­perinteet

Fiskars 1649-2014

Voit tutustua Fiskarsin ruukin 365-vuotiseen historiaan tutustumalla artikkeleihin tai käymällä museon perusnäyttelyssä Elämää fiskarsin ruukissa. Näyttely löytyy museon päärakennuksesta. Se rakennettiin luultavasti 1850-luvulla ja on toiminut alunperin konepajan konttorina.

Lue lisää: Fiskars 1649-2014

Fiskarsin Lukaali 1896-2011

Fiskarsin kulttuuritoiminta oli vilkasta 1800-luvun lopulla. Ruukissa toimivien yhdistysten toiveena oli saada jäsentensä käyttöön kokoontumistilat. Lisäksi nuoriso tarvitsi tanssitilat. Ainoa tarjolla oleva paikka oli ahdas pesutupa,

Lue lisää: Fiskarsin Lukaali 1896-2011

Fiskarsin Ruukki sodasta teollisuuteen

Voit tutustua elämään Fiskarsin ruukissa vuosina 1940-1970 lukemalla artikkelit sekä käymällä museon uudistetussa näyttelyssä Leski & Poikamies Slaggbyggnadenin vintillä. Slaggbyggnaden rakennettiin vuonna 1842 ympärillä sijaitsevien pajojen työläisten ruokalaksi.

Lue lisää: Fiskarsin Ruukki sodasta teollisuuteen

Yläruukin alue

Fiskarsin voi jakaa ylä- ja alaruukkiin, jotka ovat muodostuneet kahden risteävän kadun varteen. Torilta jokea ylöspäin sijaitseva yläruukin alue on rakentunut neljän vuosisadan kuluessa ruukin laajetessa.

Lue lisää: Yläruukin alue

Testaa kuka ruukkilainen olisit ollut 1800 luvulla