Tutki & Opi > Digimuseo > Ruukin juhla­perinteet

Ruukin juhla­perinteet

Fiskarsin ruukin täyttäessä 365 vuotta museo teki vuonna 2014 teemanäyttelyn ruukin juhlaperinteistä. Tutustu Fiskarsin ruukin tärkeisiin vuotuisjuhliin ja suosittuihin juhlaperinteisiin lukemalla artikkelit tai käymällä museon perusnäyttelyssä Elämää Fiskarsin ruukissa. 

Fiskarsin juhannus­perinteet

Juhannusta on kristillisessä perinteessä vietetty Johannes Kastajan syntymän kunniaksi. Juhannuksen kanssa samoihin aikoihin sijoittuvaa kesäpäivänseisausta on juhlittu suureellisesti jo pakanallisina aikoina,

Lue lisää: Fiskarsin juhannus­perinteet

Joulunvietto Fiskarsissa

Sana joulu on yhteinen kaikille pohjoismaisille kielille. Sitä on käytetty jo pakanalliseen aikaan, keskitalven suuren juhlan tai talvipäivänseisauksen yhteydessä olevan juhlakauden kuvaamiseen. Sana on lainattu suomen kieleen muodossa juhla.

Lue lisää: Joulunvietto Fiskarsissa

Sinua, sinua juhlikaamme!

Nimipäiväperinne juontaa juurensa Suomessa ainakin 1700-luvulle asti, ollen yksi vanhimpia edelleen juhlittavia perinteitämme. Perinne saapui Ruotsin kautta Suomeen Saksasta, jossa nimipäiviä on vietetty ainakin 1500-luvulta lähtien.

Lue lisää: Sinua, sinua juhlikaamme!

Vappuperinteitä

Vappu sijoittuu kevätpäivänseisauksen ja juhannuksen väliin ja sitä on vietetty alun perin merkkaamaan kesän voittoa talvesta.

Lue lisää: Vappuperinteitä

Yhtiön juhlavuodet

Fiskars Oyj Abp on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva pörssiyhtiö, jonka pohja on Fiskarsissa vuonna 1649 alkanut ruukkitoiminta. Tänä vuonna 2014 Fiskars viettää toimintansa 365-vuotisjuhlaa.

Lue lisää: Yhtiön juhlavuodet