Tutki & Opi > Kouluille ja lapsiryhmille > Aikamatkat lapsille

Aikamatkat lapsille

Aikamatka on toiminnallinen roolileikki, jossa seikkaillaan 100–150 vuoden takaisessa Fiskarsissa. Leikin, työn ja draaman avulla lapset pääsevät kokemaan omakohtaisesti millaista oli entisajan ruukin lasten elämä. Ohjelma voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti tai sopeuttaa erityisryhmien tarpeisiin. Fiskarsin museon aikamatkat on suunnattu pääsääntöisesti 6–10-vuotiaille lapsille.

Arkipäivä ruukissa vuonna 1905 (6-10 v.)

Hienopesijä Fina Ring tarvitsee apuasi taloudenhoidossa. Osallistu aikamatkalla Ringin työläisperheen arkeen.

Aika: 1.4.-31.5. ja 1.9.-31.10. 
Ryhmäkoko: enintään 12 oppilasta
Kesto: 2h
Hinta: 130 €/ryhmä
Lisätietoja antaa:
Museolehtori Frida Westermarck frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi
+358 45 315 8570

Hyvä tietää ennen aikamatkaa

Ryhmäkoko on rajattu kahteentoista lapseen. Mikäli haluatte osallistua aikamatkoihin suuremmalla ryhmällä, suosittelemme jakamaan ryhmän ja tulemaan kahdessa erässä. Fiskarsissa on paljon näkemistä ja kokemista siksi aikaa, kun osa ryhmästä on aikamatkalla. Tarkemmat tiedot löytyvät fiskarsvillage.fi -kotisivuilta. 

Edellytämme, että opettaja tai muu aikuinen osallistuu aikamatkalle lasten kanssa ja on vastuussa ryhmästä museokäynnin ajan. Ryhmänjohtajalta emme veloita osallistumismaksua.

Aikamatka kestää yleensä noin kaksi tuntia, joten aikaa vierailulle on syytä varata riittävästi. Jos ohjelmaan kuuluu leipomista, voimme ottaa ryhmän vastaan aikaisintaan klo 10, sillä leivinuunin lämmittäminen vie vähintään kaksi tuntia.

Aikamatkoihin sisältyy usein ruokahetki, jolloin tarjolla on leipää ja mehua. Aikamatkan jälkeen voi myös syödä omat eväät. Kertokaa ilmoittautumisen yhteydessä ruokailutoiveistanne, niin osaamme varautua. Muistattehan mainita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.