Tutki & Opi > Kouluille > Aikamatkat

Aikamatkat

EI VARATTAVISSA KORONARAJOITUKSISTA JOHTUEN Aikamatka on toiminnallinen roolileikki, jossa seikkaillaan 100–150 vuoden takaisessa Fiskarsissa. Leikin, työn ja draaman avulla lapset pääsevät kokemaan omakohtaisesti millaista oli entisajan ruukin lasten elämä. Ohjelma voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaisesti tai sopeuttaa erityisryhmien tarpeisiin. Aikamatkat on suunnattu pääsääntöisesti 6–10-vuotiaille lapsille.

Hyvä tietää ennen aikamatkaa

Ryhmäkoko on rajattu kahteentoista lapseen. Mikäli haluatte osallistua aikamatkoihin suuremmalla ryhmällä, suosittelemme jakamaan ryhmän ja tulemaan kahdessa erässä. Fiskarsissa on paljon näkemistä ja kokemista siksi aikaa, kun osa ryhmästä on aikamatkalla. Tarkemmat tiedot löytyvät fiskarsvillage.fi -kotisivuilta. 

Edellytämme, että opettaja tai muu aikuinen osallistuu aikamatkalle lasten kanssa ja on vastuussa ryhmästä museokäynnin ajan. Ryhmänjohtajalta emme veloita osallistumismaksua.

Aikamatka kestää yleensä noin kaksi tuntia, joten aikaa vierailulle on syytä varata riittävästi. Jos ohjelmaan kuuluu leipomista, voimme ottaa ryhmän vastaan aikaisintaan klo 10, sillä leivinuunin lämmittäminen vie vähintään kaksi tuntia.

Aikamatkoihin sisältyy usein ruokahetki, jolloin tarjolla on leipää ja mehua. Aikamatkan jälkeen voi myös syödä omat eväät. Kertokaa ilmoittautumisen yhteydessä ruokailutoiveistanne, niin osaamme varautua. Muistattehan mainita myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Aikamatkat koululaisille (6-10-v.)

Arkipäivä ruukissa vuonna 1905

Hienopesijä Fina Ring tarvitsee apuasi työläiskodin hoidossa. Tule mukaan jännittävälle matkalle Ringin perheen arkeen 1900-luvun alussa.

Aika: 1.4–30.5 ja 1.9–31.10

Ryhmäkoko: enintään 12 oppilasta

Kesto: 2 h

Hinta: 70 €/ryhmä + materiaalimaksu 5 €/hlö (Hintaan sisältyy ohjelma, välipala, asut ja rekvisiitat)

Huom! Minimihinta on 100 €/ryhmä.