Tutki & Opi > Kouluille ja lapsiryhmille > Opastukset ja työpajat

Opastukset ja työpajat

Näyttelymme ja työpajamme avaavat oven Fiskarsin ruukin menneisyyteen ja toimivat mainiosti lähtökohtana opetukseen. Suosittelemme lämpimästi varaamaan ryhmällenne keskustelevan opastuksen, mutta museoon voi tutustua myös opettajan johdolla, näyttelyiden opetuksellisia osioita hyödyntäen. Työpajoissa tutustutaan menneen ajan työvälineisiin ja työtapoihin käytännönläheisesti. Työpajoihin sisältyy myös tutustuminen osaan näyttelyistämme. Kysy lisää museolehtori Frida Westermarckilta, frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi.

Opastettu kierros museossa (4-16 v.)

Koululaisille ja päiväkodeille suunnatulla opastuksella saamme tietää, miksi ruukki perustettiin joen varteen, tutustumme entisajan koulunkäyntiin sekä työläisperheen arkeen töissä ja kotona 1800-luvulla. Tarjoamme tarvittaessa myös etäopastuksia.

Ryhmäkoko: noin 20 henkilöä
Kesto: 45 minuuttia
Pääsymaksu: vapaa pääsy (18 ikävuoteen asti)
Opastusmaksu: 30 €/ryhmä (arkisin), ja 45€/ryhmä (viikonloppuisin ja aukioloaikojen ulkopuolella)

Huhtikuu-lokakuu

Leivontatyöpaja (7-12 v.)

Museoalueella on vanha leivin- ja mankelitupa. Työpajassa tutustutaan ruokaperinteisiin, jauhetaan käsikivillä, leivotaan puulämmitteisessä leivinuunissa sekä kirnutaan voita. Lopuksi herkutellaan itse leivotulla leivällä!

Ryhmäkoko: enintään 12 oppilasta
Kesto: 1,5 h
Hinta: 90 €/ryhmä

Syyskuu-Toukokuu

Kirjoitustyöpaja (9-16 v.)

Työpajassa tutustutaan käsin kirjoitettuihin kirjeisiin arkiston kätköistä ja opitaan miten kirjeitä kirjoitettiin ennen vanhaan. Pajassa käytetään aitoja mustekyniä ja kauniita kirjepapereita ja lopuksi kirjekuori leimataan ja sinetöidään lakkasinetillä. Suosittelemme yhdistämään työpajan opastettuun kierrokseen museon näyttelyissä.

Ryhmäkoko: 12 oppilasta
Kesto: 45 minuuttia
Pääsymaksu: vapaa pääsy (18 ikävuoteen asti)
Opastusmaksu: 55 €/ryhmä

Hyvä tietää ennen vierailua näyttelyissä ja työpajoissa

Opettajalla on mahdollisuus tutustua etukäteen museon näyttelyihin ja toimintaan.

Koululaiset ovat vierailun ajan opettajansa vastuulla. Pyydämme kertomaan lapsille jo etukäteen, ettei museon esineisiin saa koskea. Jokaisella esineellä on ainutlaatuinen ja korvaamaton historia. On tärkeää, että esineet säilyvät myös tuleville sukupolville. Näyttelyiden kosketeltavat esineet on erikseen merkitty.

Fiskarsissa on mahdollista viettää koko päivä. Museovierailun lisäksi suosittelemme käyntiä esimerkiksi sepän pajalla tai lasinpuhaltajalla tai tutustumista puulajipolkuun. Lisätietoa näistä ja muista kohteista löytyy fiskarsvillage kotisivuilta.