Tutki & Opi > Kouluille ja lapsiryhmille > Opastukset ja työpajat

Opastukset ja työpajat

Näyttelymme ja työpajamme avaavat oven Fiskarsin ruukin menneisyyteen ja toimivat mainiosti lähtökohtana opetukseen. Suosittelemme lämpimästi varaamaan ryhmällenne keskustelevan opastuksen, mutta museoon voi tutustua myös opettajan johdolla, näyttelyiden opetuksellisia osioita hyödyntäen. Työpajoissa tutustutaan mennen ajan työvälineisiin ja työtapoihin käytännönläheisesti. Työpajoihin sisältyy myös tutustuminen osaan näyttelyistämme. Kysy lisää museolehtori Frida Westermarck frida.westermarck@fiskarsmuseum.fi.

Opastettu kierros museossa (4-16 v.)

Koululaisille ja päiväkodeille suunnatulla opastuksella saamme tietää, miksi ruukki perustettiin joen varteen, tutustumme entisajan koulunkäyntiin sekä työläisperheen arkeen töissä ja kotona 1800-luvulla. Tarjoamme tarvittaessa myös etäopastuksia.

Ryhmäkoko: noin 20 henkilöä

Kesto: 45 minuuttia

Pääsymaksu: vapaa pääsy (18 ikävuoteen asti)

Opastusmaksu: 40 €/ryhmä

Leivontatyöpaja (7-12 v.)

Museoalueella on vanha leivin-ja mankelitupa. Työpajassa tutustutaan ruokaperinteisiin, jauhetaan käsikivillä, leivotaan puulämmitteisessä leivinuunissa sekä kirnutaan voita. Lopuksi herkutellaan itse leivotulla leivällä!

Ryhmäkoko: enintään 12 oppilasta

Kesto: 1,5 h

Hinta: 90 €/ryhmä

Hyvä tietää ennen vierailua näyttelyissä ja työpajoissa

Opettajalla on mahdollisuus tutustua etukäteen museon näyttelyihin ja toimintaan.

Koululaiset ovat vierailun ajan opettajansa vastuulla. Pyydämme kertomaan lapsille jo etukäteen, ettei museon esineisiin saa koskea. Jokaisella esineellä on ainutlaatuinen ja korvaamaton historia.  On tärkeää, että esineet säilyvät myös tuleville sukupolville. Näyttelyiden kosketeltavat esineet on erikseen merkitty.

Fiskarsissa on mahdollista viettää koko päivä. Museovierailun lisäksi suosittelemme käyntiä sepän pajassa, lasinpuhaltajalla, paperipajalla tai puulajipolulla. Lisätietoa näistä ja muista kohteista löytyy fiskarsvillage kotisivuilta.