Tutki & Opi > Kouluille > Opastukset ja työpajat

Opastukset ja työpajat

Näyttelymme ja työpajamme avaavat oven Fiskarsin ruukin menneisyyteen ja toimivat mainiosti lähtökohtana opetukseen. Suosittelemme lämpimästi varaamaan ryhmällenne keskustelevan opastuksen, mutta museoon voi tutustua myös opettajan johdolla, näyttelyiden opetuksellisia osioita hyödyntäen. Työpajoissa tutustutaan mennen ajan työvälineisiin ja työtapoihin käytännönläheisesti. Työpajoihin sisältyy myös tutustuminen osaan näyttelyistämme.

Hyvä tietää ennen vierailua näyttelyissä ja työpajoissa

Opettajalla on mahdollisuus tutustua etukäteen museon näyttelyihin ja toimintaan.

Koululaiset ovat vierailun ajan opettajansa vastuulla. Pyydämme kertomaan lapsille jo etukäteen, ettei museon esineisiin saa koskea. Jokaisella esineellä on ainutlaatuinen ja korvaamaton historia.  On tärkeää, että esineet säilyvät myös tuleville sukupolville. Näyttelyiden kosketeltavat esineet on erikseen merkitty.

Fiskarsissa on mahdollista viettää koko päivä. Museovierailun lisäksi suosittelemme käyntiä sepän pajassa, lasinpuhaltajalla, paperipajalla tai puulajipolulla. Lisätietoa näistä ja muista kohteista löytyy fiskarsvillage kotisivuilta.

Opastettu kierros museossa (4-16 v.)

Koululaisille ja päiväkodeille suunnatulla esittelykierroksella tutustumme raudanvalmistukseen satoja vuosia sitten. Saamme myös tietää miksi ruukki perustettiin joen varteen ja millaista oli lasten elämä 1800-luvun ruukissa. Pyynnöstä räätälöimme opastuksen sisällön toivomustenne mukaan.

Ryhmäkoko: enintään 25 henkilöä

Kesto: 45 minuuttia

Pääsymaksu: vapaa pääsy (18 ikävuoteen asti)

Opastusmaksu: 40 €/ryhmä

Leivontatyöpaja (7-12 v.)

Museoalueella on vanha leivin-ja mankelitupa. Työpajassa tutustutaan ruokaperinteisiin, jauhetaan käsikivillä, leivotaan puulämmitteisessä leivinuunissa sekä kirnutaan voita. Lopuksi herkutellaan itse leivotulla leivällä!

Ryhmäkoko: enintään 12 oppilasta

Kesto: 1,5 h

Hinta: 55 €/ryhmä + materiaalimaksu 3 €/hlö

Tinavalutyöpaja (9-12-vuotiaille)

Työpajassa tutustutaan ensin raudanvalmistukseen Yläruukkinäyttelyssä. Tämän jälkeen opimme tinanvalun salaisuudet leikkivalimossa. Työpajassa jokainen oppilas saa valaa oman tinasotilaan.

Ryhmäkoko: enintään 8 oppilasta

Kesto: 1,5 h

Hinta: 55 €/ryhmä + materiaalimaksu 5 €/hlö