Se & göra

Utställningar

Livet i Fiskars bruk

I museets basutställning presenteras bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till i dag. Utställningen börjar i nedre våningen med ett temarum vars innehåll uppdateras med jämna mellanrum.

Läs mer om Livet i Fiskars bruk

Opp-i-bruke

Fiskars museum ligger i kärnan av det så kallade Övre bruket, på fiskarsdialekt Opp-i-bruke, som en gång i tiden var centrum för brukets grovsmidesindustri.

Läs mer om Opp-i-bruke

Änkan och ungkarln

Änkan och ungkarlen utställningen på Slaggbyggnadens vind visar hur man bodde och levde i bruket under andra världskriget och tiden fram till 1970-talet.

Läs mer om Änkan och ungkarln

Bagarstugan

Bagar- och mangelstugan har använts av familjerna i övre bruket från 1800-talet ända till 1960-talet. I början på 2000-talet togs bagarstugan och den vedeldade bakugnen på nytt i bruk i museipedagogiskt syfte.

Läs mer om Bagarstugan

Tema­­­­­utställningar

Slutet=Början – från industri till konst i Fiskars bruk

Hur blev Fiskars bruk den hantverkar- och konstnärsort den är idag? När flyttade den sista industriella verksamheten bort från bruket?

Läs mer om Slutet=Början – från industri till konst i Fiskars bruk

Traditionell julutställning

Julfirande bland arbetare och herrskap i Fiskars  Varför hänger det en julgran från taket i arbetarrummet? I salongen har kaffebordet dukats med läckerheter och julklapparna har redan lagts fram.

Läs mer om Traditionell julutställning

Bruksfolkets aktiviteter

Kom med och upplev historia med bruksfolket! Du har kanske funderat på hur det var att jobba på brukets verkstäder och hur en gjutning egentligen gick till?

Läs mer om Bruksfolkets aktiviteter

Bruksfolkets guidade turer

Guidade turer öppna för allmänheten arrangeras sommartid ute i bruksmiljön och i samband med museets evenemang i museets utställningar. Temat varierar årligen enligt museets aktuella utställningar.

Läs mer om Bruksfolkets guidade turer

Verkstäder för grupper

Museet erbjuder ett antal olika aktiviteter och verkstäder för alla som villta del av gammaldags sysslor. För vuxengrupper erbjuder vi bl.a. bakning i museets bagarstuga,

Läs mer om Verkstäder för grupper

Evenemang