Livet i Fiskars bruk
I museets basutställning presenteras bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till i dag. Utställningen börjar i nedre våningen med ett temarum vars innehåll uppdateras med jämna mellanrum. I industrirummet kan man bekanta sig med Fiskars produkter och hurdant arbetet var på verkstäder och smedjor i slutet av 1800-talet. Arbetarhemmet visar däremot hur det såg ut hemma hos arbetarfamiljerna på 1910-talet. I övre våningen finns föremål med anknytning till ägarsläkten von Julin och brukspatronens strävanden att utveckla bruket under 1800-talet. I det lilla bruksfolksrummet presenteras klädsel och accessoarer som varit vanliga i bruket. I det sista rummet kan man för tillfället följa med hur projektet Rädda Bässen: framskrider. Målsättningen är att skapa en ny lärmiljö genom att restaurera Finlands äldsta smalspåriga ånglok i körskick och återskapa en järnväg i Fiskars.

Öppet:
Året om enligt museets allmänna öppettider
Ingår i museets inträdesavgift
Kolla även
Bagarstugan
Bagar- och mangelstugan har använts av familjerna i övre bruket från 1800-talet ända till 1960-talet. I början på 2000-talet togs bagarstugan och den vedeldade bakugnen på nytt i bruk i museipedagogiskt syfte.
Läs mer om BagarstuganOpp-i-bruke
Fiskars museum ligger i kärnan av det så kallade Övre bruket, på fiskarsdialekt Opp-i-bruke, som en gång i tiden var centrum för brukets grovsmidesindustri.
Läs mer om Opp-i-brukeÄnkan och ungkarln
Änkan och ungkarlen utställningen på Slaggbyggnadens vind visar hur man bodde och levde i bruket under andra världskriget och tiden fram till 1970-talet.
Läs mer om Änkan och ungkarlnTraditionell julutställning
Julfirande bland arbetare och herrskap i Fiskars Varför hänger det en julgran från taket i arbetarrummet? I salongen har kaffebordet dukats med läckerheter och julklapparna har redan lagts fram.
Läs mer om Traditionell julutställning