Se & göra > Livet i Fiskars bruk

Livet i Fiskars bruk

I museets basutställning presenteras bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till i dag. Utställningen börjar i nedre våningen med ett temarum vars innehåll uppdateras med jämna mellanrum. I industrirummet kan man bekanta sig med Fiskars produkter och hurdant arbetet var på verkstäder och smedjor i slutet av 1800-talet. Arbetarhemmet visar däremot hur det såg ut hemma hos arbetarfamiljerna på 1910-talet. I övre våningen finns föremål med anknytning till ägarsläkten von Julin och brukspatronens strävanden att utveckla bruket under 1800-talet. I det lilla bruksfolksrummet presenteras klädsel och accessoarer som varit vanliga i bruket.

Öppet:

Året om enligt museets allmänna öppettider
Ingår i museets inträdesavgift

Kolla även

Bagarstugan

Bagar- och mangelstugan har använts av familjerna i övre bruket från 1800-talet ända till 1960-talet. I början på 2000-talet togs bagarstugan och den vedeldade bakugnen på nytt i bruk i museipedagogiskt syfte.

Läs mer om Bagarstugan

Opp-i-bruke

Fiskars museum ligger i kärnan av det så kallade Övre bruket, på fiskarsdialekt Opp-i-bruke, som en gång i tiden var centrum för brukets grovsmidesindustri.

Läs mer om Opp-i-bruke

Änkan och ungkarln

Änkan och ungkarlen utställningen på Slaggbyggnadens vind visar hur man bodde och levde i bruket under andra världskriget och tiden fram till 1970-talet.

Läs mer om Änkan och ungkarln

Jul på Hammarbacken 30.11.2024-13.1.2025

I arbetarhemmet hänger julgranen från taket och julmiddagen är serverad för hela sjupersonersfamiljen. I Stenhusets salong dignar brukspatron von Julins kaffebord av läckerheter.

Läs mer om Jul på Hammarbacken 30.11.2024-13.1.2025