Elämää Fiskarsin ruukissa
Museon perusnäyttelyssä esitellään ruukkilaisten elämää arkena ja pyhänä 1600-luvulta meidän päiviimme saakka. Näyttely alkaa ensimmäisen kerroksen teemahuoneesta, jonka sisältö vaihtuu tasaisin väliajoin. Teollisuushuoneessa voi tutustua Fiskarsin tuotteisiin kautta aikojen ja työntekoon pajoilla 1800-luvun lopussa. Työläiskodissa esitellään työläisperheiden asuinolosuhteita ruukissa 1910-luvulla. Yläkerrassa esitellään omistajasuku von Julineita ja 1800-luvun vaiheita, jolloin ruukki vietti kukoistuskauttaan. Pienessä ruukinväen huoneessa on esillä pukeutumiseen liittyviä vaatteita ja asusteita.
Avoinna:
Vuoden ympäri museon yleisinä aukioloaikoina
Pääsymaksu sisältyy museon pääsylipun hintaan
Katso myös
Leivintupa
Leivin- ja mankelitupa on ollut yläruukissa asuvien perheiden yhteiskäytössä 1800-luvulta 1960-luvulle saakka. 2000-luvulla leivintupa ja sen leivinuuni otettiin uudelleen museo-opetukselliseen käyttöön. Kesäisin täällä leijailee vastaleivotun leivän,
Lue lisää: LeivintupaYläruukki
Fiskarsin museo sijaitsee keskellä yläruukkia (Fiskarsin murteella Opp-i-bruke), joka aikoinaan oli Fiskarsin raskaan teollisuuden keskus. Näyttelyssä esitellään pajojen toimintaa niiden kukoistusaikana 1800- ja 1900-luvun vaihteessa.
Lue lisää: YläruukkiLeski ja poikamies
Näyttely Slaggbyggnadenin vintillä esittelee asumista ja elämää ruukissa toisen maailmansodan ajalta aina 1970-luvulle saakka. Näyttelyssä kerrotaan sodan jälkeisestä pula-ajasta aina muovin aikakauteen,
Lue lisää: Leski ja poikamiesHyvät matkustajat
Fiskarsin Pikku-Pässi on Suomen vanhin kapearaiteinen höyryveturi, joka kuljetti raaka-aineita ruukkiin ja valmiita Fiskarsin tuotteita maailmalle vuosina 1891-1952.
Lue lisää: Hyvät matkustajat