Hammarbackenin joulu

Hammarbackenin joulu

Image

Fiskarsin museon perinteinen joulunäyttely johdattaa rauhaisaan vanhan ajan joulun tunnelmaan. Museolla vietetään joulua ensimmäisestä adventista Nuutinpäivään saakka. Näyttelyvierailun yhteydessä voi hankkia joululahjat museokaupasta ja lauantaisin on mahdollisuus piipahtaa Café Hammarbackenissa. Lapsiperheille on tarjolla lauantaisin ennen joulua kolme työpajaa: kaksi karamelli-työpajaa ja yksi olkityöpaja. Suosittelemme aikuisille kasvomaskin käyttöä museovierailun aikana. Muutokset mahdollisia.

Veturinkuljettajan joulu -näyttely ja joulun lahjaideat

Miksi työläishuoneen joulukuusi riippuu katosta? Salongissa kahvipöytä on katettu herkuilla ja joululahjat ovat jo esillä. Perinteisessä joulunäyttelyssä pääsee tutustumaan ruukkilaisten joulun ja uuden vuoden viettoon.

Museokaupasta persoonalliset joululahjat pukinkonttiin! Myynnissä mm. Pikku-Pässin veturin muotoinen piparkakkumuotti ja Karin von Julinin paperinukke.

Museon joulunavaus 27.11.

Museon perinteinen joulunavaus järjestetään lauantaina 27.11. Avajaispäivänä museoon on vapaa pääsy ja olemme avoinna 11–16. Lisätietoa joulun ajan avoinnaolosta tästä linkistä.

Ruukinväen jouluaskareet 27.11., 4.12., 11.12., 18.12.

Joulukuussa ruukinväellä on kiire valmistella joulua. Tule mukaan leipomaan piparkakkuja, kirjoittamaan joulukortteja, sekä valmistamaan karamelleja ja joulukoristeita. Piparkakut leivotaan leivintuvalla ja muut työpajat järjestetään päärakennuksessa. Ei ennakkovarausta.

Piparkakkujen leivonta
Aika: la 27.11. klo 11-16
Paikka: Museon leivintupa
Maksu: Vapaaehtoinen maksu

Joulukorttityöpaja
Aika: la 27.11. klo 11-16
Paikka: Museon päärakennus
Maksu: 3 €/hlö

Karamelli-työpaja
Aika: la 4.12. ja la 11.12. klo 11-14. Ei ilmoittautumista. Työpaja käynnistyy tasatunnein ja ryhmään mahtuu kerralla enintään 8 osallistujaa.
Paikka: Museon päärakennus
Maksu: 3 €/hlö

Joulukoristeita oljesta
Aika: la 18.12. klo 11–14. Valmistamme joulukoristeita oljesta.
Paikka: Museon päärakennus
Maksu: 3 €/hlö

Lue myös