
Museon ovet avautuvat 2.4.!
Museo on toinen huhtikuuta alkaen avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–16. Perusnäyttelyssä esitellään ruukkilaisten elämää arkena ja pyhänä 1600-luvulta tähän aikaan saakka.
Lue lisää
Lauantaina 1.10. klo 11-15 museon leivintuvan piipusta tupruttaa jälleen savu, kun ruukinväki leipoo karjalanpiirakoita ja kirnuaa voita. Tule oppimaan piirakoiden teko tai vaan maistelemaan vastapaistettuja karjalanpiirakoita kirnuvoin kera. Leivintuvalla myydään myös paikallisen Hönseri Vinkelkullan viiriäisenmunia. Tapahtumapäivänä leivintupaan ja museon näyttelyihin on vapaa pääsy!
Museo on toinen huhtikuuta alkaen avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 11–16. Perusnäyttelyssä esitellään ruukkilaisten elämää arkena ja pyhänä 1600-luvulta tähän aikaan saakka.
Lue lisää
Tiesitkö, että ruukin työläisillä oli usein omia kanoja ja että liha ja munat kuuluivat pääsiäispäivällisen kohokohtiin? Talvella kanat pitivät munimisessa taukoa,
Lue lisää
Svenska litteratursällskapet on jakanut Eklund-Modeenska fonden -säätiön palkinnon Maata ja rautaa historiikin kirjoittajalle Matias Kaihovirralle. Historiikin, joka kertoo Pohjan kunnan vaiheista vuosina 1866-2008,
Lue lisää