
Museets dörrar öppna igen 2.4!
Från och med andra april är museet öppet från onsdag till söndag klockan 11-16. I vår basutställning presenterar vi bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till våra dagar.
Läs mer
Lördag 1.10. kl. 11-15 ryker det igen från bagarstugans skorsten då bruksfolket bakar karelska piroger och kärnar smör. Kom och lär dig hur man gör karelska piroger eller bara smaka på nygräddade piroger med handkärnat smör. Det finns också möjlighet att köpa lokala Hönseri Vinkelkullas vaktelägg. Vi bjuder på fritt inträde till bagarstugan och museets utställningar under dagen! Passa samtidigt på att besöka Slow Food festivalen i Fiskars.
Från och med andra april är museet öppet från onsdag till söndag klockan 11-16. I vår basutställning presenterar vi bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till våra dagar.
Läs mer
Visste du att brukets arbetare ofta hade egna höns och att kött och äggrätter hörde till påskmiddagens höjpunkter? Under vintern tog hönsen en paus från att värpa,
Läs mer
Svenska litteratursällskapet har belönat författaren Matias Kaihovirta med ett pris ur Eklund-Modeenska fonden för skrivandet av vår nyutgivna historik Jord och järn.
Läs mer