
Museets dörrar öppna igen 2.4!
Från och med andra april är museet öppet från onsdag till söndag klockan 11-16. I vår basutställning presenterar vi bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till våra dagar.
Läs mer
I sommar kan man bekanta sig med minnen om Lillbässen i utställningen Bästa passagerare i museets huvudbyggnad. Lillbässen och den smalspåriga järnvägen som en gång fanns presenteras också av bruksfolket ute i bruket med start 24 juni och så kan man följa med bruksfolket i deras dagliga sysslor på museiområdet. Från bagarstugan kommer garanterat att kännas doften av nybakat bröd och nykardad ull och höras byaskvaller. I gjuteriet utför Kalle och lärlingar sina dagliga arbeten och erbjuder även tennsoldater till försäljning. I trädgården kan man njuta av en kopp gott kaffe och en gedigen hembakad örfil serverad av Café Hammarbacken. Med god tur träffar du under måndagar också på änkan och skogsarbetaren som gillar att ställa till med dans och underhålla med dragspelsmusik och sång på Slaggbyggnadens vind. Sist men inte minst har fåren också släppts ut på bete i närheten av Slaggbyggnaden.
Inträdesbiljetter till hela härligheten kan köpas på fiskarsvillage.fi och i museets huvudbyggnad.
Välkommen!
Vi vill göra vårt bästa för att garantera ett tryggt museibesök för våra kunder. På grund av COVID-19 så har vi varit tvungna att vidta vissa specialåtgärder inför museets öppnande för sommaren. Vi tar in högst 10 personer per gång i museets huvudbyggnad och föredrar att ni betalar med kort vid biljettkassan. Grupper bes meddela på förhand per e-post eller telefon om sin ankomst. Guidade turer i museets utställningar eller verkstäder arrangeras tyvärr inte under perioden 1.6-31.8.2020 För övrigt har vi även intensifierat våra städrutiner och vid ingången till alla byggnader finns handsprit. Kom också ihåg säkerhetsavståndet på 1-2 m och att stanna hemma om du känner dig flunssig!
Från och med andra april är museet öppet från onsdag till söndag klockan 11-16. I vår basutställning presenterar vi bruksbornas liv i vardag och fest från 1600-talet fram till våra dagar.
Läs mer
Visste du att brukets arbetare ofta hade egna höns och att kött och äggrätter hörde till påskmiddagens höjpunkter? Under vintern tog hönsen en paus från att värpa,
Läs mer
Svenska litteratursällskapet har belönat författaren Matias Kaihovirta med ett pris ur Eklund-Modeenska fonden för skrivandet av vår nyutgivna historik Jord och järn.
Läs mer