Jul på Hammarbacken

Jul på Hammarbacken

Image

Fiskars museums traditionella julutställning bjuder på rofylld gammaldags julstämning. Julen på museet firas från första advent till och med trettondag Knut. I samband med besöket kan julklappar inhandlas från museibutiken och på veckosluten går det att besöka Café Hammarbacken.  I år ordnas det inga verkstäder som man kan delta i, utan istället ordnas verkstäderna i form av arbetsvisningar. Vi rekommenderar vuxna att använda ansiktsmask under museibesöket. Fiskars museum förbehåller sig rätten till ändringar.

Julutställning ”Lokförarens jul” och julklappsidéer

Varför hänger det en julgran från taket i arbetarrummet? I salongen har kaffebordet dukats med läckerheter och julklapparna har redan lagts fram. Genom den traditionella julutställningen kan man bekanta sig med bruksbornas jul- och nyårsfirande.

Inhandla personliga gåvor i museibutiken till julen! Som nyhet erbjuder vi en pepparkaksform av Lillbässen, Fiskars eget lok samt en Karin von Julin -pappersdocka.

I år ordnar vi inte den traditionella julöppningen, men på lördag den 28.11 har vi fritt inträde kl 11-16. Tilläggsinfo om jultidens öppethållningstider hittar du här.

Bruksfolkets julsysslor

I december har bruksfolket det bråttom att förbereda julen. Du kan komma och titta hur man gjuter ljus och tillverkar halmkrona i museets bagarstuga eller huvudbyggnad. Tilläggsinfo om julsysslor hittar du här.

Läs också