Se & göra > Bruksfolkets aktiviteter

Bruksfolkets aktiviteter

Kom med och upplev historia med bruksfolket! Du har kanske nångång undrat hur man bakade i en bakugn, vävde tyg eller skrev brev med bläckpenna? Bruksfolkets aktiviteter bjuder på upplevelser och möjlighet att prova på olika sorts traditionella sysslor och hantverk. Det är enkelt att delta eftersom ingen förhandsanmälan behövs. Aktiviteterna lämpar sig för såväl barn som vuxna och är ett ypperligt tillfälle för familjen att uppleva historia tillsammans. I vår trädgård kan man under sommarsäsongen också bekanta sig med husdjur som var vanliga för bruksborna.

cof

Bruksfolkets sportlovsaktiviteter

Under sportlovet arrangeras igen årets sötaste verkstäder. Med handledning av bruksfolket tillverkas gammaldags godis och man får höra om godisets historia. Verkstäderna tar ca en timme och i en verkstad ryms åtta deltagare åt gången.

Tid: 22-24.2.2023, kl. 11-14. Verkstäderna startar varje jämn timme.

Plats: Museibyggnaden
Språk: svenska, finska, engelska
Materialavgift: 5 €

Ingen förhandsbokning behövs!

Påskverkstad med bruksfolket

Till påsk arrangerar vi en påskäggsverkstad med inspiration från den världskända guldsmedsverkstaden Fabergé, där påskägg tillverkades för kungligheter. Hur skulle din juvel se ut om du hade varit designer på Fabergé? Låt kreativiteten flöda! Endast din fantasi sätter gränser.

Tid: 8.4.2023, kl. 11-14
Plats: Museibyggnaden
Språk: svenska, finska, engelska
Materialavgift: 3 €

Ingen förhandsbokning behövs!

Vinterägget designat at Alma Pihl på Fabergés guldsmedsverkstad.

Bruksfolkets sommarsysslor

På Hammarbackens museiområde kan du möta bruksfolket i deras dagliga sysslor och delta i olika aktiviteter, till exempel bakning av tunnbröd i bakugnen, och traditionella hantverk.

Tid: 14.6-11.8.2023, ons-fre kl. 11-16
Onsdagar bakning
Torsdagar traditionella hantverk
Fredagar arbetsvisningar

Plats: Museiområdet
Språk: svenska, finska, engelska
Materialavgift: 3-5 €

Ingen förhandsbokning behövs!

Bruksfolkets julsysslor

Under jultiden arrangeras olika typer av julverkstäder som besökarna kan delta i tillsammans med bruksfolket t.ex. pepparkaksbakning i Bagarstugan och julpyssel i museibyggnaden.

Tid: 2.12-16.12.2023, lör kl. 11-14
Plats: Bagarstugan och Museibyggnaden
Språk: svenska, finska, engelska
Materialavgift: 3 €

Ingen förhandsbokning behövs!