Se & göra > Bruksfolkets aktiviteter

Bruksfolkets aktiviteter

Kom med och upplev historia med bruksfolket! Du har kanske funderat på hur det var att jobba på brukets verkstäder och hur en gjutning egentligen gick till? Eller hur man malde mjöl med en handkvarn, satte deg och bakade i bakugn och hur man tvättade och manglade linnen med handmangel? Bruksfolkets aktiviteter bjuder på upplevelser och möjlighet att prova på olika sorts traditionella sysslor och hantverk. Det ärenkelt att delta eftersom ingen förhandsanmälan behövs. Aktiviteterna lämpar sig för såväl barn som vuxna och är ett ypperligt tillfälle för familjen att uppleva historia tillsammans. I vår trädgård kan man under sommarsäsongen också bekanta sig med husdjur som var vanliga för bruksborna. Sommaren 2021 går det tyvärr inte att delta i aktiviteterna på grund av coronarestriktionerna, men det går ypperligt att se bruksfolket jobba och snacka med dem om de senaste skvallren i bruket!

Bruksfolkets sommarsysslor

På Hammarbackens museiområde kan du möta bruksfolket i deras dagliga sysslor och delta i olika aktiviteter, till exempel bakning i bakugn, gjutning av tennsoldater och traditionella hantverk. Sommaren 2021 går det tyvärr inte att delta i aktiviteterna på grund av coronarestriktionerna, men det går ypperligt att se bruksfolket jobba och snacka med dem om de senaste skvallren i bruket!

Tid: 9.6-6.8.2020, ons-fre kl. 11-16

Plats: Museiområdet

Språk: svenska, finska, engelska

Ingen förhandsbokning behövs!

Bruksfolkets julsysslor

På grund av COVID-19 situationen håller museet stängt 27.11.2020-30.4.2021 och brukssysslorna är inhiberade för den här tiden.

INSTÄLLT Ljusverkstaden – arbetsvisning

Tidpunkt: lördag 28.11 och lördag 5.12 kl. 11–14.

Plats: Museets bagarstuga


INSTÄLLT Tillverkning av halmkrona – arbetsvisning

Tidpunkt: lördag 12.12 och lördag 19.12 kl. 11–14.

Plats: Museets huvudbyggnad