Se & göra > Bruksfolkets aktiviteter

Bruksfolkets aktiviteter

Kom med och upplev historia med bruksfolket! Du har kanske funderat på hur det var att jobba på brukets verkstäder? Eller hur man malde mjöl med en handkvarn, satte deg och bakade i bakugn och hur man tvättade och manglade linnen med handmangel? Bruksfolkets aktiviteter bjuder på upplevelser och möjlighet att prova på olika sorts traditionella sysslor och hantverk. Det är enkelt att delta eftersom ingen förhandsanmälan behövs. Aktiviteterna lämpar sig för såväl barn som vuxna och är ett ypperligt tillfälle för familjen att uppleva historia tillsammans. I vår trädgård kan man under sommarsäsongen också bekanta sig med husdjur som var vanliga för bruksborna.

Bruksfolkets sommarsysslor

På Hammarbackens museiområde kan du möta bruksfolket i deras dagliga sysslor och delta i olika aktiviteter, till exempel bakning av tunnbröd i bakugnen, och traditionella hantverk.

Tid: 8.6-12.8.2022, ons-fre kl. 11-16

Plats: Museiområdet

Språk: svenska, finska, engelska

Materialavgift: 2-5 €

Ingen förhandsbokning behövs!

Bruksfolkets julsysslor

Under jultiden arrangeras olika typer av julverkstäder som besökarna kan delta i tillsammans med bruksfolket t.ex. pepparkaksbakning i Bagarstugan och julpyssel i museibyggnaden. Nogrannare info om verkstäderna publiceras senare.

Tid: 26.11-17.12.2022, lördagar kl. 11-14

Plats: Museiområdet

Språk: svenska, finska, engelska

Materialavgift: 2-5 €

Ingen förhandsbokning behövs!